Preşedintele Vietnamului a demisionat

Sursa: Twitter

Preşedintele Vietnamului, Nguyen Xuan Phuc, şi-a prezentat demisia, după ce Partidul Comunist l-a găsit responsabil pentru nereguli comise de alte oficialităţi guvernamentale, transmit Reuters şi Xinhua.

Fost prim-ministru, Nguyen Xuan Phuc (68 de ani) a deţinut pentru mai puţin de doi ani funcţia de preşedinte, una în mare parte cu caracter ceremonial. Deocamdată nu este clar cine îl va înlocui.

”Fiind deplin conştient de responsabilităţile în faţa poporului şi partidului, el şi-a prezentat cererea de demisie din funcţiile deţinute, de a renunţa la locul de muncă şi de a se pensiona”, a relatat agenţia de presă oficială VNA, care citează comitetul central al Partidului Comunist vietnamez.

Speculaţii despre demisia lui Phuc au apărut în urma destituirii a doi vice-premieri, anterior în această lună. Cei doi i-au fost subalterni atunci când Nguyen Xuan Phuc a condus guvernul de la Hanoi în calitate de prim-ministru.

Pentru a deveni efectivă, demisia lui Nguyen Xuan Phuc din funcţia de preşedinte trebuie să fie aprobată de Adunarea Naţională.

Agenţia de presă Reuters a relatat luni că forul legislativ va organiza o şedinţă extraordinară în această săptămână.

În mod oficial, Vietnamul este condus de patru ‘piloni’: secretarul general al Partidului Comunist, preşedintele ţării, prim-ministrul şi preşedintele Adunării Naţionale.

George Friedman | Permanența războiului și păcii. De ce suntem feriți de un război în cascadă. O comparație Ucraina-Vietnam

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here