Prima femeie numită în funcția de vicepreședinte al Iranului

Sursa: www.iranpress.com

Noul preşedinte iranian, Ebrahim Raisi, a numit-o pe prima femeie din guvernul său, Ensiyeh Khazali, în funcţia de vicepreşedintă pentru femei şi afaceri de familie, potrivit agenţiei de presă ISNA, relatează, miercuri, dpa, preluată de Agerpres.

Ensiyeh Khazali este fiica clericului Abolghasem Khazali. Ea a fost decan al Universităţii Alzahra pentru femei din Teheran şi a predat la mai multe universităţi. Este, de asemenea, autor al unor cărţi islamice şi are un doctorat în limba şi literatura arabă.

Femeile nu au aceleaşi drepturi ca bărbaţii în Iran. Deşi multe legi au fost revizuite în favoarea femeilor în ultimii ani, acestea încă se confruntă cu discriminare pe probleme legale precum divorţul, custodia copilului şi moştenire.

De la Revoluţia Islamică din 1979, femeile au fost obligate să poarte veşminte tradiţionale care să le acopere trupul, deşi multe femei iraniene nu respectă acest lucru, mai ales în oraşe.

Preşedinţia iraniană are mai mult de 10 vicepreşedinţi care, spre deosebire de miniştri, nu au nevoie de aprobarea parlamentului.

E noua normalitate și nimeni nu știe când se va sfârși: pene la ordinea zilei, prețuri și timp de așteptare de câteva ori mai mari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here