Prima reacţie a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei

Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea

Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, pe Facebook, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de a face un pas înapoi, pentru că un medic nu abandonează niciodată” şi că, ”în fond, decizia politică trebuie să revină liderilor politici”. ”Mi-aş dori ca toţi politicienii care sunt acuzaţi de presă să explice public, dacă sunt vinovaţi sau nu, aşa cum am făcut eu. Eu afirm încă o dată: nu sunt incompatibil”, declară medicul, respingând din nou acuzaţia de incompatibilitate, potrivit News.ro.

”Nu am luat decizia de face un pas înapoi pentru că un medic nu abandonează niciodată. În fond, decizia politică trebuie să revină liderilor politici. Ei au puterea de a face ceva sau nu pentru Bucureşti. Mi-aş dori ca toţi politicienii care sunt acuzaţi de presă să explice public, dacă sunt vinovaţi sau nu, aşa cum am făcut eu. Eu afirm încă o dată: nu sunt incompatibil. Pacienţii îşi aleg unde se tratează. Nu eu. Am o carieră în spate, am mii de oameni făcuţi bine. Trataţi. Eu le mulţumesc Bucureştenilor care mă apreciază”, a scris Cîrstoiu pe Facebook.
El spune că în ultima lună a muncit pentru un proiect matur de administrare a capitalei, împreună cu echipa sa de zi cu zi.
”Am vrut să îmi pun la dispoziţia oamenilor calităţile manageriale pe care le am. Am crezut că este posibil să mă implic din exteriorul politicii şi să încerc să schimb lucrurile. Am fost supus unor atacuri care au ca miză multiplele probleme nerezolvate ale sistemului medical, din care fac şi eu parte”, afirmă medicul subliniind că poate este momentul pentru o discuţie aprofundată despre aceste probleme şi că ”medicii salvează vieţi, oriunde lucrează”.
PSD şi PNL au decis să candideze separat la Primăria Capitalei, renunţând astfel la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu după 14 ore de negocieri şi după ce Cîrsoiu s-a aflat luni timp de peste cinci ore la Palatul Victoria, pentru discuţii. Ca urmare a acestei decizii, Gabriela Firea şi Sebastian Burduja revin în poziţiile de candidaţi pentru Primăria Generală, cei doi anunţându-şi, anterior desemnării lui Cîrstoiu, intenţia de a candida.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here