Prima vizită externă a lui Klaus Iohannis din 2020

Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va efectua marți, 7 ianuarie a.c., o vizită de lucru în landul Bavaria, Republica Federală Germania, anunță Administrația Prezidențială, într-un comunicat remist vineri.

Programul șefului statului, așa cum reiese din comunicatul Palatului Cotroceni:

  • În cadrul vizitei, Președintele României va participa la ședința Guvernului landului Bavaria, unde va susține o alocuțiune și va avea un dialog cu membrii guvernului de land cu privire la relațiile bilaterale și actualitatea europeană. De asemenea, Președintele Klaus Iohannis va avea o întrevedere cu domnul Markus Söder, Prim-ministrul Guvernului landului Bavaria și Președinte al Uniunii Creștin-Sociale (CSU).
  • Totodată, Președintele României va participa la întâlnirea anuală a grupului parlamentar al CSU din Bundestag (Camera inferioară a Parlamentului german), care va avea loc la abația Seeon, din Bavaria. Cu acest prilej, Președintele Klaus Iohannis va avea o prezentare cu privire la viziunea României referitoare la viitorul Europei și, de asemenea, va purta un dialog despre prioritățile agendei europene.
  • Reuniunea grupului parlamentar CSU din Bundestag este o întâlnire tradițională, care marchează, la începutul anului, un moment important pentru viața politică din Germania. Obiectivele reuniunii sunt discutarea priorităților agendei Guvernului și a Parlamentului federal pentru anul respectiv și dezbaterea provocărilor actuale cu invitați din Germania și din străinătate. Întâlnirea este cu atât mai relevantă cu cât, în a doua jumătate a anului 2020, Germania va deține Președinția Consiliului Uniunii Europene.
  • În cursul vizitei de lucru, Președintele României va avea o întrevedere cu doamna Ilse Aigner, Președintele Parlamentului landului Bavaria.

Foto: INQUAM/Octav Ganea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here