Primăria Capitalei instalează 44 de senzori pentru monitorizarea calităţii aerului

Sursa: Facebook

Primăria Capitalei a demarat, alături de Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, instalarea a 44 de senzori pentru monitorizarea calităţii aerului, la spitale şi unităţi de învăţământ din întregul oraş, anunţă instituţia vineri. Scopul acestor senzori, care vor măsura particulele în suspensie (PM10, PM2,5 şi PM1 ) şi dioxidul de azot (NO2), este de a identifica mai bine sursele de poluare şi de a contribui la analiza efectelor poluării asupra sănătăţii cetăţenilor, transmite News.ro.

”Primăria Capitalei a demarat, alături de Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, instalarea a 44 de senzori pentru monitorizarea calităţii aerului, la spitale şi unităţi de învăţământ din întregul oraş Scopul acestor senzori, care vor măsura particulele în suspensie (PM10, PM2,5 şi PM1 ) şi dioxidul de azot (NO2), este de a identifica mai bine sursele de poluare şi de a contribui la analiza efectelor poluării asupra sănătăţii cetăţenilor, astfel încât Primăria Municipiului Bucureşti să stabilească cele mai eficiente măsuri de reducere a concentraţiilor de poluanţi din aer”, anunţă PMB.

Iniţiativa este susţinută de Parteneriatului pentru Oraşe Sănătoase, o reţea globală de prestigiu alcătuită din 70 de oraşe din întreaga lume, ce are drept scop salvarea vieţilor prin prevenirea bolilor netransmisibile precum cancerul, afecţiunile cardiace şi respiratorii.

Potrivit PMB, ”primii 24 senzori au fost deja montaţi, după cum urmează: Sectorul 1 – Grădiniţa nr. 203, Grădiniţa nr. 43, Şcoala Gimnaziala Nr. 184, Grădiniţa nr 283, Şcoala Gimnazială Ion Heliade Rădulescu, Creşa Vrancea, Şcoala Gimnazială nr. 13, Şcoala Gimnazială Nr 6 / sediul Dobrogeanu Gherea 74, Şcoala Gimnazială Geo Bogza, Şcoala Gimnazială nr. 179, Şcoala Gimnazială Nr. 183; Sectorul 2 – Grădiniţa nr. 147, Colegiul Mihai Viteazul, Şcoala Gimnazială nr. 32, Şcoala Gimnazială nr. 145, Şcoala Gimnazială nr. 27; Sectorul 3 – Şcoala Gimnazială nr. 149, Grădiniţa nr. 255, Liceul Tehnologic Dragomir Hurmuzescu; Sectorul 6 – Şcoala Gimnazială nr. 161, Colegiul Tehnic Iuliu Maniu, Şcoala Gimnazială nr. 279, Şcoala Gimnazială Sfânta Treime, Şcoala Gimnazială nr. 167”.

Restul de 20 de senzori vor fi instalaţi treptat în următoarele două săptămâni şi vor fi conectaţi la platforma online dedicată acestui proiect, astfel încât datele furnizate să poată fi consultate în timp real de cetăţeni pe site-ul Primăriei Capitalei şi pe aerlive.ro.

Parteneriatului pentru Oraşe Sănătoase este susţinut de Bloomberg Philanthropies, în parteneriat cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi organizaţia globală de sănătate Vital Strategies. Acesta recunoaşte rolul important pe care administraţiile locale îl au în implementarea măsurilor ce s-au dovedit eficiente în prevenirea bolilor netransmisibile.

Primăria Capitalei, prin Direcţia de Mediu, derulează campanii de măsurări indicative ale calităţii aerului cu autolaboratorul din dotare, în vederea evaluării concentraţiilor de poluanţi atmosferici în diferite zone ale Municipiului Bucureşti (artere intens circulate, zone de expunere a populaţiei sensibile, etc.) şi colaborează cu autorităţile responsabile în domeniul protecţiei calităţii aerului.

Rezultatele acestor campaniii se regăsesc accesând următorul link: https://www.pmb.ro/programe/4/menu-page/14

Parteneriatul pentru Oraşe Sănătoase este o reţea globală de prestigiu formată din oraşe implicate în salvarea de vieţi omeneşti prin prevenirea bolilor netransmisibile (BNT).

Susţinută de Bloomberg Philanthropies, în parteneriat cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi organizaţia globală de sănătate Vital Strategies, această iniţiativă determină oraşe din întreaga lume să stabilească politici locale şi măsuri concrete de reducere a factorilor de risc în ceea ce priveşte calitatea aerului.

Nicuşor Dan: Modul în care se construieşte în România şi în Bucureşti este o chestiune de siguranţă naţională / Trebuie să ajungem să avem o situaţie reală a ceea ce este de consolidat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here