Consiliul General al Municipiului București a aprobat un proiect conform căruia Primăria Capitalei va achiziționa 300 de parcometre stradale cu aproape 15.000 de euro bucata.

Consilierii din Opoziție au criticat dur proiectul susținând că prețul înaintat este mult prea mare. „PMB cumpără parcometre (vestea bună). Costul unui parcometru cca. 15.000 euro. 300 de bucăți. (vestea proasta). PMB cumpără soft de administrare parcări (vestea bună). Softul ne va costa peste 2 milioane de euro (vestea proastă)”, a notat pe Facebook consilierul PNL Ciprian Ciucu.

După apariția mai multor voci critice în spațiul virtual, compania primăriei a revenit cu câteva precizări.

Într-un comunicat de presă, primăria susține că sumele prezentate pentru achiziții sunt maximale și estimative și că nu reprezintă costul concret al sistemului de gestionare a parcajelor.

Sistemul de gestionare inteligentă a parcajelor, care utilizează o tehnologie ultramodernă, va reprezenta o premieră pentru România, iar sumele menționate în spațiul public NU reprezintă costurile de achiziție, cei care au emis aceste teorii fie au făcut-o din ignoranță fie pentru a denigra, în defavoarea adevărului și interesului cetățenilor, proiectele Primăriei Capitalei și ale Companiilor Municipale„, a transmis replica Compania Municipală Parking București S.A într-un comunicat remis Ziare.com.

Compania subliniază, în comunicat, că sumele incluse în anexa proiectului de hotărâre reprezintă prevederi bugetare maximale, estimate în baza unei cercetări primare de piață internă și internațională, pentru echipamente și softuri similare. „Mai mult decât atât, sumele la care se face referire nu reprezintă doar costurile estimative pentru achiziția parcometrelor, ci includ avizele, montarea, verificarea, service și mentenanță pentru o perioadă de 5 ani, iar prețul estimat este unul de LISTA și nu înseamnă că va fi plătit în final!„, se precizează în document.

Reprezentanții companiei subliniază și că aceste parcometre permit plata prin introducerea numărului de înmatriculare al autovehiculului, acceptă bancnote, monede, card bancar fizic sau virtual, au un ecran digital color, cu pictograme, ușor de utilizat, au sisteme de siguranță la vandalizare sau furt, sisteme de siguranță a datelor utilizatorilor, sunt alimentate de panouri solare.

Asigurăm bucureștenii că sistemul de gestionare inteligentă a parcajelor va fi unul modern, eficient și întreaga activitate a societății este una transparentă, care se desfășoară cu respectarea tuturor prevederilor legale„, se mai precizează în comunicat.

TVR 1 notează că și la Bistriță primăria a achiziționat 22 de astfel de aparate, însă a plătit 32.000 de lei, adică în jur de 6.800 de euro bucata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here