Primarul din Crevedia, unde funcționa fără autorizație depozitul de gaz care a explodat, a fost reales

Sursa: Facebook

Controversatul primar al comunei dâmboviţene Crevedia, Florin Petre, care a intrat în atenţia publică la nivel naţional după explozia depozitului de gaz care funcţiona în localitate fără a avea toate avizele necesare, câştigă un nou mandat. El a candidat din partea PSD, fiind coleg de partid cu primarul din Caracal, Ion Doldurea, care e tatăl unuia dintre patronii depozitului unde s-au produs exploziile, informează News.ro.

Florin Petre, candidat din partea PSD pentru un nou mandat în fruntea administraţiei locale din comuna Crevedia a fost reales în funcţie. În cele cinci secţii de votare organizate în comună, social-democratul a obţinut 58,59% din voturi, 53,46%, 76,24%, 34,84% respectiv 38,23% din voturi.
Florin Petre a avut doi contracandidaţi, unul din partea PNL, celălalt din partea Alianţei Dreapta Unită.
Primarul din Crevedia a intrat în atenţia publică la nivel naţional după explozia depozitului de gaz care funcţiona în localitate fără a avea toate avizele necesare. El este coleg de partid cu primarul din Caracal, Ion Doldurea, care e tatăl unuia dintre patronii depozitului unde s-au produs exploziile în urma cărora cinci oameni au murit, peste 50 au fost răniţi şi mai multe imobile din comună au fost distruse.
În prima şedinţă care a avut loc după explozie, Consiliul Local Crevedia a aprobat o hotărâre prin care acorda un teren fratelui unui consilier al edilului.
„Fratele meu stă în casă la fratele meu momentan. Cât o să-l mai ţină şi unde doarme? Asta nu se spune? El nu a avut casă niciodată, a fost un ajutor şi nu acum de când am venit eu la primărie ca şi consilier. Are cererea făcută de foarte mult timp. Nu s-a pus ieri pe ordinea de zi ieri. Asta e treabă de luni de zile. Nici nu eram eu consilier, n-aveam nicio treabă cu primăria când a fost să îi dea lui loc de casă. (…) . Ar vrea şi el să se căsătorească. Nu este prioritate?”, a explicat consilierul, la acel moment, într-o intervenţie la Antena 3.
Consiliul politic al PSD a validat în 2 septembrie 2023 excluderea din partid a lui Florin Petre şi suspendarea lui Ion Doldurea.
”Din punctul mei de vedere… deciziile în ceea ce priveşte candidaturile primarilor reşedinţă de judeţ şi ale preşedinţilor de CJ, reprezintă, conform statutului, o decizie luată de către Consiliul Politic Naţional, deciziile de candidaturi la primării sunt de către preşedinţii de organizaţii judeţene. Ce pot să vă spun cu certitudine, că am vorbit cu ambii preşedinţi unde au activat până acum din interiorul PSD, atât la Dâmboviţa cât şi la Olt. Nu am văzut niciun preşedinte care ar ai dori să susţină candidatura lor”, a afirmat atunci Marcel Ciolacu, întrebat dacă primarul oraşului Caracal, Ion Doldurea suspendat din PSD şi cel din Crevedia,  Florin Petre, exclus din partid, vor mai primi susţinerea PSD la alegerile viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here