DSP Vrancea a publicat, sâmbătă, un mesaj pe pagina de Facebook prin care anunța că echipa de control formată împreună cu polițiștii din cadrul IPJ Vrancea a fost dată afară de primarul PSD din Mărășești, Valerică Chitic, în momentul în care acesta a fost surprins fără mască.

Incidentul s-a petrecut în 30 octombrie și a fost discutat în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vrancea.

Ehipa de control, formată din angajați ai DSP și ai IPJ, au constatat că la Primăria Mărășești, nu purtau mască nici primarul, nici viceprimarul, nici secretara.

În cursul zilei de 30 octombrie 2020, un angajat al Direcției de Sănătate Publică Vrancea și un agent al IPJ Vrancea au vrut să verifice modul de respectare a măsurilor de siguranță epidemiologică în instituțiile publice, respectiv Primăria Mărășești.  

Întrebat de ce nu poartă mască, primarul a răspuns că în instituție el hotărăște, se arată într-o postare făcută publică de DSP Vrancea.

În momentul în care i-a adresat recomandări edilului în sensul respectării legii, acesta a avut un exces de furie și a poftit-o afară pe angajata DSP.  Nici agentul de la IPJ Vrancea nu a fost tratat mai bine, primarul Chitic adresându-i-se într-un mod nepoliticos și dându-l afară și pe el din instituție”, potrivit DSP Vrancea.

În acest context, a fost întocmit proces verbal, iar primăria va fi amendată.

DSP Vrancea subliniază că astfel de incidente nu sunt singulare și atarge atenția asupra măsurilor care trebuie respectate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here