Primarul unei localități din Sicilia, revoltat împotriva locuitorilor din orașul său care nu respectă carantina

Deși sunt mii de cazuri confirmate în Italia și mii de decese, locuitorii unui oraș din Sicilia nu respectă carantina și ies din casă în mod frecvent, și nu cum li s-a transmis să iasă doar în cazuri urgente: aprovizionare cu alimente și medicamente.

Videoclipul primarului Gianfilippo Bancheri, primarul unui mic oraș sicilian din provincia Caltanissetta, a devenit viral. Tânărul primar a ajuns în câteva ore în prim-planul în mass-media naționale. Primarul italian i-a luat la rost pe cei care merg zilnic să-și ia țigări, care chem acasă frizerul pentru a se tunde sau care ies afară, să facă jogging.

Văd oameni care nu au mai făcut jogging din clasa primară și s-au trezit acum”, este doar un comentariu „cuminte” al primarului care pe parcursul mesajului video explodează de furie împotriva localnicilor care nu respectă carantina. Scos din minți de inconștiența oamenilor are chiar și un comportament verbal dur.

Primarul a avut această ieșire, nemaisuportând faptul că oamenii ies la grătare, se plimbă și multe altele, în timp ce se moare pe capete în Italia. Primarul consideră toate acestea o jignire la adresa medicilor și în general  a tuturor celor care încearcă să salveze vieți de la epidemia de coronavirus.

El este ferm convins că nu se poate spune că „totul va fi bine” dacă mulți continuă, în fiecare zi, să meargă la cumpărături, să obțină benzină sau pur și simplu să faci o plimbare cu câinele de mai multe ori pe zi! Chiar și în micul sat sicilian Delia, cu puțin peste 4.000 de suflete – după cum spune tânărul primar – cineva a făcut un grătar. El lansează o invitație puternică de a rămâne acasă, în special pentru „protecția bătrânilor noștri dragi”. 

Reamintim faptul că Italia a depășit China în ceea ce privește numărul persoanelor decedate din cauza coronavirusului.

Primarul unei localități din Sicilia explodează de furie împotriva localnicilor din orașul său care nu respectă carantina. Cred că vom avea de-a face cu situația din Italia, curând, și în România. Video subtitrat în română, pentru claritate – și întoarceți telefonul orizontal, pe landscape, ca să vedeți mai bine:

Publicată de Vlad Petreanu pe Duminică, 22 martie 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here