Peste 1000 pachete au ajuns la familii defavorizate din județul Brașov datorită Organizației Die Johanniter și a Fundației Michael Schmidt

Sursa: romaniapozitiva.ro

Fundația Michael Schmidt a sprijinit pentru al treilea an consecutiv derularea proiectului umanitar Weihnachtstrucker, în satele din județul Brașov.

Astfel, cele peste 1000 de cadouri au ajuns la persoane defavorizate din județul Brașov, cu ajutorul reprezentanților fundației, precum și a unui grup de voluntari. Și alte fundații și asociații din județul Brașov s-au putut bucura de aceste pachete, precum Fundația Tabaluga, Internatul de copii din Rupea, Fundația Rafael din Codlea, Asociatia Eltera, Asociația Samariteanul Milos și Casa Prichindel din Ghimbav.

“Ne implicăm în comunitățile locale din Haferland și suntem cu atât mai bucuroși când putem facilita și implicarea altor organizații în această zonă. Tocmai de aceea, în fiecare an răspundem cu entuziasm acțiunii Johanniter-Weihnachtstrucker, care aduce bucurie și speranță în preajma sărbătorilor de iarnă familiilor din satele românești.”, a declarat Michael Schmidt, președintele fundației cu același nume.

Proiectul „Johanniter-Weihnachtstrucker” a ajuns anul acesta la ediția cu numărul 26, înregistrând un număr impresionant de voluntari și donatori. Implicând numeroase companii, școli, grădinițe, asociații și voluntari din Germania, organizația Die Johanniter reușește să trimită an de an un convoi de aproximativ 30 de camioane cu pachete conținând alimente de bază spre țări din Europa de Sud-Est, în scop umanitar.

Plecarea oficială a convoiului Johanniter-Weihnachtstrucker (Camionul de Crăciun) a avut loc și anul acesta în a doua zi de Crăciun, din orașul Landshut – Germania. În data de 26 decembrie, au plecat spre Albania, Bosnia, Bulgaria, România și Ucraina peste 62.300 de pachete, o bună parte dintre acestea ajungând și în România.

Despre Fundația Michael Schmidt 

Fundația Michael Schmidt, înființată în 2010, are ca scop principal conservarea patrimoniului cultural săsesc, precum și dezvoltarea de proiecte educaționale pentru promovarea limbii germane în România.

Printre proiectele implementate de fundație se numără:

  • festivalul Săptămâna Haferland, cel mai mare eveniment local dedicat promovării zonei săsești din Transilvania;
  • bursele Deutsch hat Klasse pentru viitoare cadre didactice în clase cu predare în limba germană;
  • sprijinirea școlilor prin acordarea de materiale didactice pentru clasele cu predare în limba germană; restaurarea orgii bisericii din Criț;
  • finanțarea filmului Orgile din Transilvania, o întoarcere în timp;
  • reconstruirea casei parohiale din Criț după planurile inițiale, redată circuitului turistic sub denumirea de Casa Kraus;
  • editarea volumelor Povestea sașilor din Transilvania spusă chiar de ei și Criț, istoria, poveștile și viața unui sat de sași în limba română și germană;
  • parteneriate culturale cu manifestări de renume precum SoNoRo Conac și Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. 
  • Pentru mai multe informații, accesați: www.fundatia-michael-schmidt.org

Sursa: romaniapozitiva.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here