Foto: INQUAM/Octav Ganea

Copreședintele AUR, Claudiu Târziu, a declarat marți seară la Antena 3 că declarațiile membrilor AUR împotriva „botniței” sunt „o prostie”.


Reacția lui Tărziu a după ce deputatul PNL Pavel Popescu i-a reproșat că AUR militează împotrivă purtării măștii de protecție, exemplificând cu manifestările publice ale unor membri AUR. Cea mai cunoscuta militantă „anti-botniță” este avocata Diana Iovanovici Șoșoacă, viitor senator.

Dacă spune cineva o prostie, înseamnă că tot partidul este responsabil? Nu suntem împotriva măștii, nu am făcut din AUR un partid anti-mască”, a declarat Târziu.

Însă duminică seara, liderii AUR au scandat „Jos masca!” în fața sediului central al partidului după ce s-au anunțat rezultatele exit-poll.

De altfel, Șoșoacă a declarat marți că numărul de infectări cu coronavirus a crescut din cauza celor care poartă masca de protecție. „Este normal, pentru că nu mai avem oxigen și atunci toate bacteriile și virușii pe care noi le expectorăm în mască îi reintegrăm în plămâni”, a susținut Șoșoacă.
Masca nu trebuie să fie obligatorie. Cine dorește să și-o pună pe față poate să-și puna și 10, nu are decât, dar nu trebuie să fie obligatorie. Aici mă delimitez de toate celelalte opinii ale celor care mă înconjoară. Masca nu trebuie să fie obligatorie, nu pentru că am eu o problemă ci pentru că există cercetări științifice cu privire la efectele negative pe care le provoacă purtatul măștii timp îndelungat.

Mai ales că după ce s-a instituit această a obligativității purtării măștii în toate spațiile numărul de infectări a crescut. Este normal, pentru că nu mai avem oxigen și atunci toate bacteriile și virușii pe care noi le expectorăm, le respirăm în mască, noi după ce tragem aer în piep le reintegram împreună cu alte bacterii și alti viruși, deci vă dați seama ce infecții se pot provoca în plămâni”, a scris Șoșoacă, marți, într-un live pe Facebook.

2 COMENTARII

  1. Biiiiiine că numai și numai comentați, fraților iești în stradă și vă spuneți doleanțele / păsurile, toată ziua bună ziua, numai și numai comentați !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here