Primul român din Italia depistat cu coronavirus

Sursa foto: Rotalianul

În România există până în acest moment șase cazuri confirmate de infecție cu coronavirus, dar un al șaptelea cetățean român în aceeași situație se află pe teritoriul Italiei.

Este vorba de o femeie în vârstă de 43 de ani, stabilită în provincia Cremona.

Românca a fost diagnosticată cu infecție cu coronavirus, primește tratament la domiciliu, iar evoluția sa este bună. Femeia lucrează ca îngrijitoare în casa unei familii de italieni.

„Am Început să mă simt rău duminică, 23 februarie, în timpul nopții. Am făcut febră 38,5. I-am chemat și au venit cei de la ambulanță, din Crema. Mi-au spus să nu merg la spital pentru că este plin de oameni. Am început să iau antibiotic, dar vineri, pe 28 februarie am chemat din nou ambulanța pentru că din păcate continuam să fac febră. Îmi curgea nasul și aveam dureri groaznice de cap. Gâtul mă durea foarte puțin. De data aceasta m-au dus la spital, iar când am ajuns acolo mi-au făcut testul pentru coronavirus, rază la plămân și o consultație amănunțită. La plămâni nu mi-au găsit nimic. Mi-au recomandat să termin antibioticul și să nu ies din casă. Eram în așteptarea rezultatului, care a venit abia ieri (marți, 3 martie – n.r.) Pozitiv. Mi-a fost transmis telefonic, nu am voie să ies deloc din casă zilele astea. Doctorița mi-a spus să nu mă îngrijorez, că sunt în afara oricărui pericol și a trecut. Pentru că soțul și fetița nu prezintă simptome, nu le-au făcut testul. Mie mi-au recomandat să stau în casă încă 10 zile. Soțul a început și el de ieri izolarea la domiciliu, de când am primit eu rezultatul pozitiv. Soțul și fetița se simt bine, ei nu prezintă simptome. ”, a povestit Daniela Buzatu, pentru Rotalianul, o publicație dedicată românilor din Italia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here