Dăncilă caută să-și asigure fidelitatea „jupânilor” din teritoriu. Vor veni două Hotărâri de Guvern pline de bani

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Aruncată în derivă după succesul de joi al moțiunii de cenzură inițiată de PNL, premierul Viorica Dăncilă pare a căuta acum, pe ultima sută de metri, înainte de scrutinul prezidențial, o întărire a poziției sale în teritoriu, în fiefurile PSD.

Viorica Dăncilă a anunțat că în ședința de Guvern de vineri va da cel puțin două Hotărâri de Guvern prin care va aproba rectificarea bugetară.

Astfel, vor fi direcționate către administrațiile locale 1,4 miliarde de lei. De asemenea, Dăncilă a anunțat că vrea să o Hotărâre de Guvern prin care să fie plătite toate facturile din PNDL 1 și PNDL 2.

CITIȚI ȘI: Cine câștigă de pe urma căderii guvernului Dăncilă și ce urmează

„Dacă este Hotărâre de Guvern și eu știu că este Hotărâre de Guvern o vom da. Nu putem să blocăm administrația locală. Mai mult, dacă dăm HG eu vreau să achităm toate facturile din PNDL 1 și PNDL 2, pentru că vedem (…) Noi aveam bani și pentru creșterea pensiilor și pentru tot. Eu m-aș bucura să dau mâine HG pentru rectificarea bugetară, să dau Hotărâre pentru a achita facturile pentru PNDL 1 și PNDL 2 pentru că îmi este frică că următorul Guvern va întrerupe acest program”, a precizat premierul la România TV.

CITIȚI ȘI: PSD refuză consultările cu președintele. Dăncilă: „De ce să mă duc la Cotroceni?”

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here