Prințul Mohammed bin Salman vrea să cumpere o bucată din „diavolii roșii”

Prințul-moștenitor Mohammed bin Salman al Arabiei Saudite, este gata să cumpere un pachet de acțiuni la echipa Manchestul United.

Tratativele dintre cele două părţi nu sunt noi. În 2018, prinţul a dorit să încheie tranzacţia, dar totul a picat după ce jurnalistul Washington Post, Jamal Khashoggi, a fost ucis. Jurnalistul era un aprig contestatar al regimului din Arabia Saudită.

Totuşi, acum Mohammad bin Salman Al Saud este pregătit să facă o nouă ofertă, după ce în trecut a propus 4,5 miliarde de euro. Prinţul va încerca o altă strategie pentru a pune mâna pe „diavolii roşii”.

Conform The Sun, citat de Mediafax, Kevin Glazer, unul dintre acţionari, e pregătit să-i cedeze lui Mohammad bin Salman Al Saud 13% dintre acţiunile de la club, procentul fiind evaluat la 313 milioane de euro. În schimb, Mohammad bin Salman Al Saud are în faţă un nou impediment, întrucât şi ceilalţi membri Glazer (n.r. – Bryan, Edward, Darcie, Avram şi Joel) trebuie convinşi.

Familia Glazer a cumpărat Manchester United în urmă cu 14 ani pentru 790 de milioane de lire, iar acum clubul e evaluat la peste 3.5 miliarde de euro. Finanţatorii mai au în proprietate şi echipa din NFL, Tampa Bay Buccaneers.

Cuvântul în privinţa tranzacţiei a fost luat şi de vicepreşedintele lui Manchester United, Ed Woodward, care a dezminţit informaţia: „Din câte ştiu, nu au fost discuţii despre vânzarea clubului sau ceva asemănător. Noi ne facem planuri pe termen lung. Suntem puternici din punct de vedere financiar”, a declarat oficialul pentru The Sun, a notat Mediafax.

Prințul Mohammed bin Salman este considerat adevărata putere din spatele tronului ocupat de tatăl său, Regele Salman. Tânărul prinț încearcă să se prezinte drept un reformator și modernizator al societății saudite. La îndemnul lui, femeile vor putea să conducă singure mașini și să iasă din casă fără însoțitor, s-au deschis cinematografe și au început să fie primiți turiști străini în număr mare (în afară de Mecca). De asemenea, Mohammed din Salman a început și un proiect grandios, Vision 2030, pentru reducerea dependenței Arabiei Saudite de petrol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here