Scandal la Bihor: Președintele CJ, acuzat că distruge Aeroportul Oradea în beneficiul Ungariei

„Sandor Pasztor from Hungary. With his Blesbuck ram shot at 120 meter with 308 Musgrave using 150 gr PMP ammunition”. Descrierea, ruptă parcă dintr-un film de Sergio Leone, îi aparține lui Pasztor Sandor, președintele CJ Bihor, un personaj controversat pe care îl caracterizează, înainte de orice tușă politică, faptul că este deținătorul unei averi faraonice și că i-a pus gând rău Aeroportului Internațional Oradea, potrivit presei bihorene.

Năbădăiosul lider local s-a pozat într-un safari african la căpătâiul unei antilope împușcate, îmbrăcat cu un tricou-camuflaj și afișând o mimică impenetrabilă, într-un instantaneu tipic mai degrabă unui mercenar din Donbas decât unui șef de consiliu județean din România.

În timp ce Pasztor Sandor își satisface nevoile vânătorești prin colbul Africii, Aeroportului Oradea i-au fost amputate cursele externe. Un detaliu pe care presa locală îl asociază unui plan al președintelui CJ Bihor de a distruge lent aeroportul în beneficiul celui maghiar de la Debrecen, totul moderat de un Consiliu de Administrație format din șase membri UDMR, PSD și ALDE, scrie în pagina sa electronică ziarul Bihoreanul.

„Eu nu cred ca Sanyi Safari („Pasztor Sandor from Hungary”, cum se recomandă domnul Preşedinte de la Consiliul Judeţean Bihor) nu are experienţa necesară sau voinţa de a se ocupa de zborurile internaţionale de pe Aeroportul Oradea, aşa cum zice fostul director (Gheorghe Pașc – n.r.). În fond, să ajungi în Africa de Sud ca să vânezi antilope nu e lucru uşor. Sau să le «găureşti» de la 120 de metri. Eu nu sunt sigur că aş sti să mă descurc nici măcar să-mi rezerv un zbor până acolo. Ca să nu mai zic că nu mi-aş permite pachetul acela de 3.000 de euro (fără alte beneficii, transport, cazare, masă etc) pentru 5 animale împuşcate în care se pare că se înscrie captura politicianului nostru”, a scris pe blogul său Flavius Bunoiu, fost director al Casei de Cultură a Municipiului, acum candidat USR la un loc în Consiliul Local Oradea.

„Bunăstarea financiară a dlui Pasztor şi hobby-urile sale excentrice şi costisitoare ar putea să ne lase reci dacă măcar munca pentru care este plătit ar produce rezultatele dorite”, dar Aeroportul Oradea „se dovedeşte a fi un trofeu greu de prins, mai ales în condiţiile de non-combat pe care fostul director al Aeroportului i le reproşează fostului său «şef» de la judeţ”, referire la dezvăluirile lui Pașc că „Pasztor i-a interzis să poarte discuţii cu companii aeriene cu scopul vădit de a împiedica dezvoltarea aeroportului orădean în favoarea celui maghiar din Debrecen”,  mai notează Flavius Bunoiu.

Gheorghe Pașc și-a depus demisia de la conducerea Aeroportului Oradea la începutul lunii septembrie, declarând presei că Pasztor Sandor i-a interzis să discute cu WizzAir și RyanAir, companii pe care voia să le readucă în oraș după doi ani.

Coincidență sau nu, intrarea Aeroportului Oradea sub o zodie a scandalului vine la puțină vreme după ce Aeroportul Internațional Debrecen a preluat conducerea în topul celor trei aeroporturi regionale din regiune, devenind aeroportul cu cel mai mare trafic, transmite Hirado.hu.

Cât privește condiția de magnat a lui Sandor, din declarația lui de averea aflăm că deține patru terenuri, adăugate altor cinci pe care le avea înainte de a ajunge la şefia Bihorului, precum şi două case, una în Oradea şi alta pe malul lacului din Sântimreu. Un „preaplin” imobiliar care l-a adus pe politician în vizorul Agenției Naționale de Integritate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here