Sursa: Facebook

Camera Reprezentanţilor intenţionează să continue investigaţia care îl vizează pe preşedintele SUA, Donald Trump, inclusiv după eventuala achitare de către Senat, iar fostul consilier pentru Siguranţă Naţională John Bolton va fi citat ca martor, afirmă un lider democrat, Jerrold Nadler, anunță Mediafax.

Jerrold Nadler, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Juridice din Camera Reprezentanţilor, a declarat că investigaţiile referitoare la activităţile lui Donald Trump vor continua.

Întrebat dacă va fi citat ca martor John Bolton, Jerrold Nadler a răspuns, potrivit CNN: „Cred că probabil da„. Rugat să spună ce vor viza anchetele, Nadler a precizat: „Vorbim despre tot”.

În primul rând, cred că atunci când avem un preşedinte care nu respectă legile, aceste lucruri trebuie dezvăluite. Trebuie apărată Constituţia, indiferent de consecinţele politice. În al doilea rând, pe măsură ce neregulile vor fi dezvăluite, cred că publicul va înţelege”, a subliniat liderul democrat.

Mitch McConnell, liderul grupului republican din Senatul SUA, şi-a îndemnat marţi colegii să voteze pentru achitarea preşedintelui Donald Trump, inculpat pentru abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului. ”Trebuie să votăm pentru a respinge abuzul de putere al Camerei Reprezentanţilor, pentru a proteja instituţiile, pentru a respinge un nou precedent care ar distruge concepţia fondatorilor, pentru a bloca amplificarea febrei de tip facţional. Democraţii din Washington cred că preşedintele Donald Trump a comis un delict major în momentul în care a învins-o pe Hillary Clinton în 2016„, a declarat Mitch McConnell.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, l-a inculpat pe preşedintele Donald Trump pentru abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului. Donald Trump este suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden.

Senatul va stabili prin majoritate de două-treimi dacă Donald Trump este vinovat sau nevinovat. În cazul în care Donald Trump va fi găsit vinovat, va fi destituit. Demiterea preşedintelui Donald Trump este improbabilă în contextul în care Partidul Republican deţine majoritatea în Senatul SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here