Procurorii au deschis o anchetă după ce prețurile la produsele sanitare au explodat în Italia. O mască sanitară care costa 1 cent se vinde online cu 10 euro.

Autoritățile italiene au deschis o anchetă privind specula cu măști sanitare, în condițiile în care prețurile au crescut de la un cent la 10 euro, scrie Reuters citând două surse din cadrul procuraturii.

Am decis să deschidem o anchetă după ce presa a relatat o creștere halucinantă a prețurilor pentru aceste produse (măști sanitare și dezinfectanți- n.red) în vânzările online, în ultimele două zile”, a precizat, pentru Reuters, procurorul-șef adjunct al parchetului din Milano, Tiziana Siciliano.

Mai mulți farmaciști au spus că au rămas fără măști și dezinfectanți pentru mâini, astfel încât oamenii au recurs la achiziționarea acestor produse de pe diverse site-uri, ceea ce a dus la o creștere spectaculoasă a prețurilor.
„Prețul pentru măștile vândute online a crescut de la un cent la 10 euro bucata, în timp ce un litru de dezinfectant care costa acum o săptămână 7 euro este vândut acum cu 39 de euro”, a mai spus ea.

În condițiile în care există o stare de urgență, poliția i-a avertizat pe oameni că există indivizi care se legitimează drept inspectori sanitari pentru a pătrunde în case, cu scopul de a fura bani sau obiecte prețioase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here