Profesoara concediată că a venit cu arma la ore, înapoi la catedră

Profesoara care a fost dată afară din învăţământ după ce a intrat cu un pistol la ore a fost primită la o nouă instituţie. Zeci de părinţi nemulţumiţi au încercat să împiedice intrarea acesteia în şcoală. Cadrul didactic a reacţionat agresiv.

„Da, am armă, am mitralieră, am şi un tun! Care e problema ta? Şi care e problema ta? Da, pot să o am, pot să am arma la mine! Dreptul dumitale nu este să mă controlezi în geantă. Duceţi-vă la psihiatru şi trataţi-vă frica” a spus cadrul didactic, potrivit observator.tv

De când au auzit că profesoara cu pistol urmează să predea la ei în şcoală, elevii Școlii Regele Mihai I refuză să meargă la ora de educaţie tehnologică. Un părinte chiar a spus că fiul său a venit acasă, a început să plângă și a refuzat să meargă la ora de curs, când a auzit cine e la catedră. Reacția profesoarei a venit instant:

„Da, nu vine pentru că este răsfăţatul dumneavoastră” i-a spus dascălul părintelui îngrijorat.

În schimb, profesoara Mihaela Cioc îi acuză pe părinți.

„Nu are nicio legătură că lor le este frică că ma duc peste copii să-i împușc! Nu este adevărat că i-am ameninţat şi d-asta nu cedez. Astea sunt scornelile lor şi dau vina pe copiii lor. Nu sunt obligată să răspund dacă am o armă în geantă” a afirmat profesoara în fața școlii.

Directoarea instituţiei spune că a fost obligată să o primească pe profesoară în urma unei decizii a Inspectoratului Şcolar, chiar dacă îi lipsea un aviz din partea psihologului.

Legea învăţământului nu le interzice profesorilor daţi afară dintr-o şcoală, din motive disciplinare, să aplice pentru un post nou la altă şcoală, aşa cum s-a întâmplat în cazul Mihaelei Cioc. Şi pentru că la Educaţie nu există ministru, legea nu poate fi modificată, în acest moment, a scris observator.tv

Situația profesoarei Mihaela Cioc nu este nouă. În 2017, Inspectoratul Școlar al Municipiului București a precizat că profesoara a făcut probleme oriunde a fost, dar că nu au ce îi face, deoarece femeia dă concurs pentru fiecare post, îl trece, iar școala respectivă este obligată să-i dea ore.

Un articol din 2010, intitulat „Profesoara vulgară din Capitală riscă doar o scădere de salariu„, este tot despre Mihaela Cioc. Ea era acuzată atunci atunci de elevii ei de la Colegiul Tehnic „Traian” că are un comportament indecent la orele de dirigenţie şi că ar fi venit cu o armă de foc la ore. Pe vremea aceea, profesoara era intrată de doar un an în învățământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here