Promisiune fantezistă de la PSD de UK: Internet broadband gratis pentru toată țara, prin naționalizare și taxe

sursa: Wikimedia Commons

Partidul Laburist din Marea Britanie, condus de marxistul Jeremy Corbyn, a făcut o promisiune fantezistă în campania electorală. Formațiunea de stânga a promis că fiecare casă din țară va avea internet broadband prin fibră optică gratis până 2030. Asta dacă laburiștii câștigă alegerile parlamentare de pe 12 decembrie.

Partidul, care sub Corbyn a virat mult la stânga, a spus că va naționaliza BT (British Telecom) și va taxa marile companii din domeniul IT ca să-și ducă la îndeplinire planul. Costul a fost estimat la circa 20 de miliarde de lire. Proiectul a fost anunțat de John McDonnell, potențialul ministru de Finanțe într-un guvern Corbyn. În 2006, McDonnell a spus că „Marx, Lenin și Troțki” sunt persoanele care l-au influențat cel mai mult. Iar anul acesta a spus că opera de bază a lui Marx, „Capitalul”, este una dintre cele mai importante analize ale sistemului capitalist modern.

Partidul Conservator a spus că planul este unul fantezist, care va costa miliarde din bani publici. Chiar și liberal-democrații au spus că este planul laburiștilor este o dorință inaccesibilă. Iar TechUK, care reprezintă multe firme din domeniul tehnologiei, a spus că propunerea venită la partidul lui Corbyn ar fi un dezastru pentru telecomunicații și pentru clienți.

Conservatorii au propus propriul plan pentru broadband în fiecare casă, care ar costa doar 5 miliarde de lire și care ar fi gata în 2025. British Telecom a disputat însă ambele idei și a spus că introducerea de internet de mare viteză în fiecare casă ar costa mai degrabă 40 de miliarde de lire.

În prezent, 7% dintre britanici au internet broadband prin fibră optică, a scris BBC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here