Protest al bucătarilor din cauza restricțiilor impuse restaurantelor

Zeci de bucătari din toată ţara au ieşit, sâmbătă, în stradă să îşi strige nemulţumirile pentru ca restaurantele nu se deschid, iar ei riscă să rămână fără joburi. Economiştii spun că pierderile din ultimele luni în industria ospitalităţii comparativ cu anul trecut sunt de peste 75%, trasnmite Mediafax.

„În perioada asta e foarte greu. Sincer am început să fac altceva, în construcţii, orice, ca să fie bine, să câştigăm ceva. Omul vrea să mănânce, nu are unde”, spune Ionuţ Tilincă. „Nu este normal, deschid păcănelele şi noi stăm şi ne uităm unii la alţii. Da, poate să rămână un bucătar fără un loc de muncă. Un an pe care l-am pierdut din toate punctele de vedere”, a declarat şi Ciprian Spancioc, un alt bucătar citat de Mediafax.

Potrivit sursei citatem 90% din bucătarii din România au salariul minim pe economie, iar cei care sunt acum în şomaj tehnic câştigă doar 1.000 de lei, bani care nu le ajung de la o lună la alta. Problema lor însă este faptul că riscă să rămână fără locuri de muncă.

„Undeva la 400.000 de oameni lucrează în acest domeniu. Riscă să rămână fără un loc de muncă, riscă să intre într-un blocaj financiar din care nu ştiu dacă vor ieşi vreodată”, afirmă Paul Siserman, directorul Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here