Protest al sindicaliștilor BNS, la Parlament

Foto: INQUAM/George Călin

Sindicaliştii Blocului Naţional Sindical care au participat miercuri la protestul din faţa Guvernului au pornit în marş spre Palatul Parlamentului, urmând să ajungă în Piaţa Constituţiei, transmite Agerpres.ro.

Conform programului de miting, marşul de protest va avea loc pe următorul traseu: Piaţa Victoriei – Calea Victoriei – Pod Naţiunile Unite – Bulevard Naţiunile Unite – Bulevard Libertăţii – Piaţa Constituţiei.

BNS anunţa, pe 1 aprilie, că toate cele 35 de federaţii sindicale afiliate, atât din sectorul privat cât şi din sistemul bugetar, vor asigura participarea a cel puţin 5000 de sindicalişti la acţiunea de protest.

BNS cere adoptarea unor măsuri de sprijin pentru a compensa efectele economice şi sociale ale războiului din Ucraina, la nivel economic şi social.

Pe de altă parte, BNS solicită de urgenţă măsuri pentru securitatea energetică şi alimentară a României şi menţionează că în plan energetic, prioritatea eliminării dependenţei de resursele energetice importate din Rusia se suprapune cu efectele liberalizării pieţei energiei electrice şi a gazelor naturale, fapt care a condus la o puternică interconectare a pieţelor de produse energetice din România (energie electrică, gaze şi combustibil) cu cele europene, cu efecte în special în ceea ce priveşte creşterea preţurilor.

Totodată, organizaţia solicită încheierea unui pact naţional pentru industria de apărare care să conţină măsuri concrete pentru relansarea acestui sector, precum şi pentru a limita presiunea resimţită de populaţie în urma costurilor de finanţare pentru dotarea Armatei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here