Protest anti-China la un meci de fotbal din Franța. Suporterii au afișat steagul Tibetului

Suporterii echipei Olympique Lyon au organizat un protest inedit în timpul meciului din etapa trecută cu FC Nantes. Miile de oameni din galerie au făcut steagul Tibetului din hârtii colorate. În plus, au afișat și bannere cu mesajul „Tibet Liber” și „Ligue 1 Liberă”.

Nu a fost o demonstrație de solidaritate cu Tibetul, ci o mișcare menită să irite China, mai precis telespectatorii chinezi. În același timp, și-au arătat și nemulțumirea față de modul în care este condus fotbalul francez.

Image
sursa: Twitter/ @Lhatseri

Fanii s-au enervat după ce partida a fost reprogramată pentru ora 13:30, astfel încât să fie transmisă în direct în China, care e cu cinci ore înainte, la un moment cu audiență mai mare. Suporterii lui Olympique Lyon au ales steagul Tibetului tocmai ca să afecteze afacerile dintre Ligue 1 și China. Fanii au spus că protestează „față de politica de piață, care pune accent pe telespectatori aflați în partea cealaltă a lumii, în timp ce telespectatorii de acasă sunt iritați și forțați să se uite la meciuri la ore nepotrivite” a scris Shanghaiist.com

Image
sursa: Twitter/ 20Minutes Lyon

Steagul este interzis în China din 1959, după anexarea Tibetului de către armata comunistă chineză. În prezent, este folosit de Dalai Lama, de guvernul tibetan în exil și ca simbol anti-China.

Ligue 1 este a treia cea mai populară ligă străină de fotbal din China, după Premier League din Anglia și La Liga din Spania. Dar șansele unor transmisii live scad simțitor dacă televiziunile chineze se tem că suporterii francezi vor continua să arate steagul tibetan sau să facă alte acțiuni anti-China.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here