Protest în Piața Victoriei: Coarnă și Dogaru, fostul activist de partid al lui Ilie Ceaușescu, cer pensii speciale mai mari

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Reprezentanții Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual protestează marți, începând cu ora 10:00, în Piața Victoriei, solicitând, printre altele, „dezghețarea” salariilor și pensiilor. Președinte al acestui sindicat a fost, între 2016-2020, deputatul PSD Dumitru Coarnă. La protest și-a anunțat prezența și Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate.

Sindicaliștii mai cer actualizarea cu rată inflației a pensiilor polițiștilor/cadre militare în rezervă sau retragere, majorarea la 25% a sporului pentru risc și suprasolicitarea neuropsihica pentru toți beneficiarii acestui drept, actualizarea normei de hrană, conform indicilor prețurilor de consum, acordarea unui supliment pentru risc medical (spor covid) polițiștilor din prima linie a prevenirii și combaterii pandemiei etc.

FSNPPC a demarat în 14 ianuarie 2021 seria protestelor, în cadrul Caravanei Confederației Sindicale Naționale Cartel Alfa, al cărei membru este.

La acțiunea de protest din Piață Victoriei și-au anunțat participarea și reprezentanții Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, nemulțumiți de „politică Guvernului de aruncare a crizei exclusiv pe umerii salariaților și pensionarilor”, conform unui comunicat al SNPPC. Președinte al acestui sindicat este în continuare Mircea Dogaru.

Cine este Mircea Dogaru

Mircea Dogaru a „ieșit din umbră” în anii 2010, 2011 și 2012, când sindicatul condus de acesta participa la acțiuni de protest față de președintele de atunci al României, Traian Băsescu, și premierul Emil Boc.

În ianuarie 2011, în luna in care sindicatul său protesta impotriva recalcularii pensiilor militare, Dogaru îi cerea lui Traian Băsescu să-l aresteze pe premierul Emil Boc.

Mircea Dogaru, istoric si scriitor, s-a născut pe 30 ianuarie 1955 în Târgu Mureș. A absolvit Facultatea de Istorie și Filosofie din București, în anul 1979.

Dogaru a fost repartizat ca profesor la Liceul nr. 13 din Capitală, însă, în același an, renunță la învățământ în favoarea cercetării. Astfel, devine cercetător-științific la Institutul de Istorie și Teorie Militară (1979-1999), specialitatea „Istorie militară antică, medievală și arheologie”. Obține în 1994 titlul de doctor in istorie militară.

Potrivit EVZ, Dogaru „până în 1982 a lucrat ca istoric militar la Centrul de Studii și Cercetări. Până în 1988, a fost istoric la Consiliul Politic Superior. Timp de doi ani a lucrat și la Aeroportul Otopeni. După Revoluție a lucrat, o perioadă, în structurile de contrainformații militare.

Până în 2004, a mai lucrat ca cercetător științific, la Editura Militară si in cadrul Directiei Siguranta Militara. Intre 2004 si 2009, a fost consilier in Parlamentul Romaniei. Ce nu reiese, insa din CV-ul sau este faptul ca el a fost ginerele fostului general Vasile Petrut, comandantul granicerilor, desconspirat ca lucra pentru rusi.

Tata socru a fost tras pe linie moarta sub comanda lui Ilie Ceausescu, la Departamentul Propaganda. Acolo l-a adus si pe ginerele sau, Mircea Dogaru care si-a inceput, astfel, cariera militara
„.

Un secretar de stat în MApN, Viorel Oancea, declara în ianuarie 2011 că scandalul pensiilor militare este politic, provocat de liderul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, Mircea Dogaru, „un fost activist de partid adus de Ilie Ceaușescu în armată” și, deoarece are stagiul militar incomplet, ar fi fost afectat de noua calculare a pensiilor.


2 COMENTARII

  1. Sa emigreze in Rusia,ca si militianul abraham s-a dus la stapanii rusi din Moldova,sa nu fie cautat de justitia romana..Pentru ce pensii speciale,ca au ajutat un partid bolsevic sa distruga economia si independenta justitiei cat a stat la putere? Sindicate facute imediat dupa 1989 pentru apararea privilegiilor bugetarilor de lux,al neocomunistilor ce au preluat puterea calcand pe cadavrele celor ce au vrut o tara fara comunisti!!

  2. Ai săracii romaniei la piață, nu mai gura lor ce sa mănâncă!!..gunoaiele, scursurile comuniste își arată colții foștii fsn isti, foștii comuniști, actualii bolșevici ai rusiei urla ca mor de foame!!..dati-le niște covrigi și apă ca pica hainele de pe ei, nenorocită țară, trebuia exterminati de 30 acești rusofili, aceste putori ordinare care au furat țara timp de 31de ani…exact ca postura media comuniste onania tv și antena 3,posturile de radio smart ,românia actualități,vocea rusiei, sputnik,…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here