PSD ar putea vota viitorul Guvern, dar doar în anumite condiții

Partidul Social Democrat nu știe încă dacă va vota pentru sau împotriva viitorului guvern, dar nu exclude nicio variantă. Potrivit purtătorului de cuvând al PSD, acest lucru depinde de ce va intenționa să facă noul executiv și persoana care îl va conduce.

„Până să ajungem la momentul votului, avem nevoie de două elemente foarte importante: în primul rând, programul de guvernare, pe care-l va propune acest viitor Guvern și în al doilea rând, numele premierului. Vă spun sincer, primele nume anunțate și primele măsuri anunțate de către acest Cabinet monocolor sau mă rog, cum va fi el, par mai degrabă să ducă spre o direcție în care nu vom vota un astfel de Guvern” a spus Valeriu Steriu, citat de RFI.

Social-democrații cred că românii vor să scape de instabilitatea politică, dar sunt îngrijorați de presupusa intenție a noului cabinet să taie pensii și salarii, deși PNL a negat că vrea așa ceva.

Viorica Dăncilă a exprimat o poziție similară. Șefa PSD a spus că parlamentarii ar putea vota un cabinet PNL dacă liberalii semnează pactul pentru bunăstare pe care l-a propus.

„Dacă într-adevăr nu vor să taie pensiile și salariile să semneze pactul pentru bunăstarea românilor. Dacă semnează vom susține. Noi nu vrem ca țara să stea în instabilitate” a spus premierul demis înainte de evenimentul de la Romexpo dedicat lansării candidaturii sale pentru alegerile prezidențiale, potrivit Digi24.

Klaus Iohannis va anunța astăzi sau mâine numele premierului desemnat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here