Potrivit unor surse romania.europalibera.org conducerea PSD vrea să scape de parlamentarii cu imagine negativă sau cei care au fost foarte apropiați de Liviu Dragnea.

Surse din conducerea PSD au declarat pentru Europa Liberă că Florin Iordache a fost scos de pe lista social-democraților din județul Olt pentru alegerile parlamentare. Decizia i-a aparținut secretarului general al PSD, Paul Stănescu. Deputatul Eugen Nicolicea nu se va regăsi nici el pe lista pentru alegerile din 6 decembrie. Fostul ministru de interne, Carmen Dan, riscă și ea să nu fie prezentă în viitorul Parlament, mai ales că are un conflict mai vechi cu Mihai Tudose și Marcel Ciolacu. Un alt nume care nu e sigur de prezența sa pe listele pentru parlamentare este Marian Oprișan.

Organizația Olt, controlată de Paul Stanescu, a decis că fostul președinte al Comisiei Speciale pentru modificarea legilor justiției nu va primi un loc pe listele pentru Camera Deputaților.

Organizația Olt, controlată de Paul Stanescu, a decis că fostul președinte al Comisiei Speciale pentru modificarea legilor Justiției nu va primi un loc pe listele pentru Camera Deputaților. Eugen Nicolicea este deputat de 28 de ani, primul mandat obținut fiind în 1992. A câștigat toate mandatele cu ajutorul PSD, dar în intervalul 2009 – 2012 a făcut parte din UNPR, partidul creat de Gabriel Oprea după ruptura de social-democrați.

În activitatea parlamentară, Eugen Nicolicea s-a remarcat prin inițiativele depuse pentru modificarea Codului Penal, cele mai multe fiind controversate. Eugen Nicolicea a fost și el un actor important în perioada mandatului lui Liviu Dragnea, fiind un pion activ în cadrul Comisiei Juridice.

„Nicolicea nu se va regăsi pe listele pentru parlamentare. Nu are susținere pentru un nou mandat”, au declarat surse din conducerea PSD.

Și Carmen Dan ar putea rămâne în afara Parlamentului.

Organizația PSD Teleorman este cea care propune lista pentru parlamentare. Marcel Ciolacu nu vrea să o vadă pe Carmen Dan pe listă. Decizia se va lua prin vot în cadrul organizației județene, există un singur loc eligibil pentru Senat. Consiliul Politic Național va avea însă ultimul cuvânt în privința candidaților”, au explicat surse din PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here