Putin a primit cadou, de ziua lui, un tractor de la Lukaşenko

Sursa: Kremlin.ru

Preşedintele rus Vladimir Putin, care a împlinit vineri 70 de ani, a primit cadou un tractor de la şeful statului din Belarus, Aleksandr Lukaşenko, relatează BBC, potrivit News.ro.

Lukaşenko a confirmat vestea în timp ce a vizitat oraşul natal al aliatului său puternic, Sankt Petersburg, pentru discuţii.

Confruntat cu contraatacuri ucrainene de succes, Vladimir Putin a făcut aluzie la probleme săptămâna aceasta, descriind situaţia din regiunile pe care le-a anexat recent drept „răzvrătitoare”.

Însă, vineri, aliaţii săi i-au adus laude şi cadouri omului care a condus Rusia, fie ca preşedinte sau ca prim-ministru, de mai bine de două decenii.

Putin a primit şi pepeni de la preşedintele Tadjikistanului, Emomali Rahmon.

Alături de daruri au venit laudele aduse lui Putin pentru „transformarea imaginii Rusiei, consolidarea suveranităţii şi a capacităţii sale de apărare şi protejarea intereselor sale naţionale”, în cuvintele şefului Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill.

„Patriotul numărul unu din lume” a spus Ramzan Kadîrov, liderul Ceceniei susţinut de Moscova.

Confruntându-se cu o izolare internaţională similară, liderul nord-coreean Kim Jong-un l-a felicitat pe şeful de la Kremlin pentru „zdrobirea provocărilor şi ameninţărilor Statelor Unite”.

Lukaşenko, pe urmele lui Ceaușescu – doreşte mobilizarea elevilor pentru recolta de cartofi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here