Putin: Dorinţa Occidentului de a-şi menţine dominaţia pe scena mondială creşte riscul de conflict

Sursa: TASS

Dorinţa Occidentului de a-şi menţine dominaţia pe scena mondială face să crească riscul de conflict, a declarat vineri preşedintele rus Vladimir Putin, transmite Reuters, citată de Agerpres.ro.

„Potenţialul de conflict în lume creşte şi este o consecinţă directă a încercărilor elitelor occidentale de a-şi menţine cu orice preţ dominaţia politică, financiară, militară şi ideologică pe scena mondială”, a spus Vladimir Putin. Acestea „sporesc în mod deliberat haosul şi agravează situaţia internaţională”, a adăugat el.

Liderul rus a făcut aceste remarci într-un mesaj video publicat de Kremlin, adresat unei reuniuni a miniştrilor apărării din Organizaţia de Cooperare de la Shanghai şi ţări exsovietice.

Putin a acuzat totodată Occidentul că „exploatează” Ucraina şi foloseşte populaţia sa drept „carne de tun” în conflictul împotriva Rusiei.

Preşedintele rus a calificat în repetate rânduri războiul din Ucraina, numit de Moscova „operaţiune militară specială”, drept un conflict între Rusia şi Occident, criticându-i pe cei care au oferit susţinere militară şi financiară Ucrainei, menţionează Reuters.

Kievul, ţări occidentale şi Washingtonul spun la rândul lor că Moscova a folosit pretextul preocupărilor de securitate pentru a lansa un război cinic de agresiune împotriva vecinei sale pro-europene, în încercarea de a ocupa părţi din teritoriul acesteia şi de a-l răsturna pe preşedintele Volodimir Zelenski.

Agenții Kremlinului, din Riga. Oligarhi conectați la Putin, cu contracte de la ministerul rus al Apărării, fac afaceri în Letonia și iau subvenții de la UE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here