Putin: Rusia se va asigura că forţele sale nucleare sunt pregătite de luptă şi va desfăşura în curând rachetele Sarmat

Vladimir Putin a declarat miercuri că se va asigura că forţele nucleare ale Rusiei sunt pregătite de luptă şi a dat asigurări că armata va primi tot ceea ce este necesar, fără limite financiare, ca să-şi îndeplinească obiectivele din Ucraina, relatează „The Guardian”, potrivit News.ro.

El a acuzat NATO că îşi foloseşte toate capacităţile împotriva Rusiei şi i-a îndemnat pe liderii militari ruşi să îşi folosească la rândul lor experienţa dobândită în luptele din Siria şi Ucraina.

De asemenea, Vladimir Putin a declarat că Rusia trebuie să ia în mod special notă de importanţa dronelor în războiul din Ucraina, adăugând că racheta hipersonică Sarmat a Rusiei – supranumită „Satan II” – va fi gata de desfăşurare în viitorul apropiat.

Liderul de la Kremlin a dat asigurări că Rusia îşi va îndeplini toate obiectivele „operaţiunii sale speciale” din Ucraina şi a promis că va oferi forţelor armate tot ceea ce acestea vor cere pentru a le sprijini incursiunea din Ucraina.

El a făcut aceste declaraţii în cadrul unei reuniuni de sfârşit de an cu principalii oficiali din domeniul apărării. În discursul rostit cu această ocazie, Putin a prezentat şefilor apărării de la Moscova planurile sale militare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here