Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, spune că oamenii trebuie „să înţeleagă că lipsa stării de urgenţă nu înseamnă lipsa unei acţiuni concrete şi corecte în răspunsul la această situaţie”. El anunţă că mai multe camioane cu echipament medical sunt în drum către România şi că autorităţile au găsit furnizori de echipamente.

Să înţeleagă lumea că lipsa stării de urgenţă nu înseamnă lipsa unei acţiuni concrete şi corecte în răspunsul la această situaţie”, a afirmat Raed Arafat, vineri seară, într-o intervenţie la Antena 3.

El a precizat că înaintea stării de urgenţă se declară starea de alertă, care permite achiziţii centralizate pentru sistemul medical, dar că acest lucru este oricum prevăzut în ordonanţa de urgenţă a guvernului.

Arafat a precizat că unele camioane cu măşti medicale care urmează să fie distribuite în spitale şi serviciile de ambulanţă şi SMURD au fost oprite la graniţa germană şi că a fost nevoie de intervenţia autorităţilor pentru deblocarea transporturilor.

Piaţa în unele zone începe să se deschidă, China, se pare că încet-încet se întorc la normalitate în sensul de a exporta anumite materiale pe care la un moment dat nu le puteau furniza”, a spus Raed Arafat.

Alexandru Rafila a precizat, la rândul său, că „starea de urgenţă nu rezolvă lucrurile”.

Raed Arafat a mai spus că la acest moment este „totuna” pentru echipele care lucrează dacă se declară sau nu starea de urgenţă.

Starea de urgenţă nu îmi rezolva problema de a găsi depozite care să ne vândă. La acest moment nu ar fi schimbat ceva major pentru noi starea de urgenţă”, a afirmat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here