Raed Arafat spune care este cea mai periculoasă dezinformare propagată în această perioadă

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a fost întrebat luni seara, la Antena 3, care este cea mai periculoasă dezinformare propagată în această perioadă în care omenirea e greu încercată de pandemie.

„Faptul că virusul ar fi unul fabricat intenţionat şi că nu a existat nicio mutaţie cred că a fost una extrem de gravă. A fost una dintre cele mai grave afirmaţii. S-a încercat transmiterea unor atitudini rasiste, să se atace o ţară sau alta. Şi apoi au fost informaţiile care au vrut să scadă încrederea în măsurile oficiale”, a răspuns Raed Arafat.

Răspunsul lui Arafat vine în contextul în care, duminică seara, generalul Victor Voicu, membru al Academiei Române, a avut o interveţie amplă la Antena 3, unde a susţinut teoria conform căreia noul coronavirus are toate trăsăturile unei arme biologice, un virus creat în laborator.

O armă biologică trebuie să îndeplinească vreo 12 criterii. Vă spun doar câteva: să fie suficient de agresivă ca să producă efecte cu pierderi umane, să fie obținută ușor, să fie rezistentă în mediu, să nu aibă antidot/vaccin, să fie ușor de disimulat.

Constatăm că aproape toate corespund cu noul coronavirus.

Poate să fie și întâmplare, admitem orice. În știința e posibil orice”, a declarat Victor Voicu, general (r), medic farmacolog, doctor în medicină, la Antena 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here