FOTO VIDEO | Prima zi cu armata pe străzi. Misiunile avute de militari până acum, în contextul pandemiei

Miercuri 25 martie este prima zi în care armata a început să patruleze pe străzi, potrivit reglementărilor cuprinse în Ordonanța militară nr. 3, emisă marți de ministrul de Interne.

Practic, militarii vor asigura o gamă largă de misiuni, de la paza unor posturi asigurată până acum de Jandarmerie, la misiuni de menținere a ordinii publice.

Trupe militare însoțesc și polițiștii rutieri, supraveghind filtrele și barajele amenajate pe artere, în interiorul marilor orașe, sau pe autostrăzi, la intrarea în localități, inclusiv în Capitală.

București, zona Universitate, miercuri 25 martie.

Aceasta nu este prima imersiune în sfera civilă a armatei, în contextul stării de urgență dictată de pandemia de coronavirus.

La datorie! România, fii puternică!

Suntem mereu acolo unde este nevoie de noi!Militari din mai multe structuri ale Forțelor Terestre Române au plecat în misiune. Toate măsurile sunt luate în vederea limitării răspândirii virusului. Împreună suntem mai puternici!Începând cu ora 12.00 au intrat în vigoare restricțiile de circulație pe durata stării de urgență. Ieșiți doar dacă aveți urgențe și nu uitați să aveți la voi documentul de identitate și adeverința sau declarația pe proprie răspundere.#RomâniaFiiPuternică

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro pe Miercuri, 25 martie 2020

În ultimele săptămâni, militarii au sprijinit autoritățile civile prin ridicarea a două spitale mobile, amenajarea unor posturi pentru testare, spații de carantină și spații de izolare.

Foto: INQUAM/George Călin

Totodată, specialiștii MApN au produs și omologat prima izoletă de fabricație românească.

Tot cu sprijin militar, prin itnermediul forțelor aeriene, au fost făcute în ultima vreme transporturi de echipamente sanitare și de protecție, necesare în contextul pandemiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here