Raluca Turcan i-a urat ”La mulţi ani!” baronului Samuel von Brukenthal, decedat în 1803

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, i-a urat ”La mulţi ani!”, într-o postare pe Facebook, baronului Samuel von Brukenthal, guvernator al Transilvaniei, colecţionar de artă şi fondator al muzeului din Sibiu care îi poartă numele, născut la 26 iulie 1721 şi decedat în 1803. Ulterior, ca urmare a ironiilor şi a comentariilor de pe reţeaua socială, ministrul şi-a editat postarea, renunţând la urare, transmite News.ro.

”Astăzi istoria consemnează naşterea baronului Samuel von Brukenthal. Un sibian care zi de zi ne este exemplu. Un om înaintea vremurilor sale, un adevărat om al Luminilor, baronul Brukenthal ne-a lăsat o moştenire impresionantă. A lăsat Sibiului, a lăsat României, a lăsat Europei. Brukenthal, revenit de la Viena, a deschis unul dintre primele muzee ale lumii, a lăsat o impresionantă colecţie de artă şi o bibliotecă monumentală. Tot el ne-a dat lecţia cultivării mediului intelectual. El a creat o adevărată oază culturală în Sibiul finalului de secol XVIII. Samuel von Brukenthal este o bornă pentru cultura şi societatea României. La mulţi ani Samuel von Brukenthal!!!”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Ulterior, ca reacţie la ironiile de pe Facebook şi la comentarii, a şters urarea, păstrând doar prima parte a postării, ceea ce i-a atras noi critici ministrului.

Ce poate reduce ezitarea și scepticismul față de vaccinarea anti-Covid

1 COMENTARIU

  1. Veșnică pomenire !!..Dumnezeu să te odihnească în pace !!.
    Acum tradus din română în română, ce mai faci ??.cum o mai simți?..o moldoveancă cu studii la moscova institutul Pușkin!!..ce dracul a făcut trei ani acolo??.. a învățat cum să distrugă o categorie de români..pensionarii!!..aia care vor mai rămâne după covid.
    Asta înseamnă să-l pupi în cur pe Iohannis!!..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here