Rareş Bogdan afirmă că i-a condiţionat lui Cîţu susţinerea sa: Nu vreau să fiu papagal de serviciu

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Europarlamentarul Rareş Bogdan afirmă că i-a pus premierului Florin Cîţu mai multe condiţii atunci când i-a acordat susţinerea sa pentru funcţia de preşedinte al partidului, una dintre acestea fiind păstrarea funcţiilor deţinute de membrii PNL, indiferent dacă sunt în echipa care câştigă sau nu, iar alta fiind aceea ca deciziile să fie luate împreună, transmite News.ro.

„Zic, fii atent aici: nu cumva să cazi în păcatul de a lua deciziile singur, că voi fi primul cu care vei intra în conflict direct. Deciziile le iei împreună cu noi. Eu nu vreau să fiu spectator, nu vreau să fiu papagal de serviciu, să aflu de la televizor decizii, vreau să le luăm împreună”, susţine Rareş Bogdan că i-a spus premierului atunci când i-a promis susţinerea sa.

Rareş Bogdan a afirmat duminică, la conferinţa de alegeri a PNL Maramureş, că i-a pus lui Florin Cîţu câteva condiţii pentru a-l susţine în cursa internă pentru preşedinţia PNL, printre acestea numărându-se aceea ca deciziile să fie luate împreună.
„Atunci când a venit Florin şi a zis «Rareş, intri în echipa mea pentru a merge» zic: «Fii atent Florine, fii atent, nene, aici! Eu intru, mă bat pentru tine mă bat pentru Partidul Naţional Liberal. Dar pe 26, dimineaţa, vreau ca toţi să facem hora mare şi să ne îmbrăţişăm, chiar dacă supărările vor fi, să treacă peste noapte,pentru că acest partid nu are duşmani în interior, nici măcar adversari, ci ei sunt în altă parte şi avem nevoie de unitate, asta e o condiţie a mea. Doi: după, orice s-a întâmpla, nimeni nu pleacă din funcţie. Trebuie să avem grijă de oamenii care au avut un rol important pentru PNL, trebuie să avem grijă de cei care vin. Războaiele încetează pe data de 25 noaptea. Zic: şi până atunci  vin cu toată energia mea, cu priceperea, cu experienţa, cu darul meu dat de Bunul Dumnezeu de a comunica, pentru a te sprijini şi spun de ce. Zic fii atent aici: nu cumva să cazi în păcatul de a lua deciziile singur, că voi fi primul cu care vei intra în conflict direct. Deciziile le iei împreună cu noi. Eu nu vreau să fiu spectator, nu vreau să fiu papagal de serviciu, să aflu de la televizor decizii, vreau să le luăm împreună”, a afirmat Rareş Bogdan duminică, în discursul ţinut la conferinţa de alegeri a PNL Maramureş.
Eurodeputatul liberal consideră că România „are nevoie de un om care ştie negocia cu Bruxelles-ul”, subliniind că primul ministru are nevoie şi de „forţă politică” pentru a „coordona acţiunile de reformă”.
„Nimeni nu dă pe nimeni la o parte, sunt paşi în lateral, e ca la dans”, a mai spus Rareş Bogdan.

2 COMENTARII

  1. Este cit se pooate de evident . Cuvintele europarlamentarului nu sunt adesate premierului ci mai degraba sunt cuvinte adresate actualului sef de partid ce daunazi sustinea unitatea acestuia .Este asadar un raspuns dat prin – ricoseu – .Unitatea partidului ramane chiar daca cistigatorul este actualul sef de partid sau daca nu . Singura problema o reprezinta functia de premier de a carei acordare este legata de functia de sef de partid ce ar trebui sa cumuleze ambele functii .Evident , partidul poate ramane linistit daca se pastreaza structura de azi premier diferit de sef de partid .Oricum ar fi decizia Presedintelui natiunii are o importanta majora in configurarea conducerii viitoare . Daca in zilele ce urmeza aflam ca actualul sef de partid nu ataca si functia de premier atunci putem spune ca totul ramane asa cum este , daca nu se intimpla asta PNL poate are mari sanse de a se rupe .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here