Rareș Bogdan strânge oaste pentru detronarea lui Orban de la vârful PNL: „Partidul e pe un butoi cu pulbere”

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, l-a criticat pe liderul liberalilor, Ludovic Orban, spunând despre acesta că a condus partidul de unul singur, fără că el și alți lideri din teritoriu să aibă „niciun fel de putere reală în cadrul guvernării”.

Într-un interviu oferit Aleph News, europarlamentarul regretă că, după pierderea alegerilor parlamentare, nu i-a cerut demisia lui Orban de la șefia partidului.

De asemenea, Rareș Bogdan spune că „trebuie să reconfigurăm pe baza oamenilor reformiști pe care îi avem, cu o imagine bună, susținându-l pe Florin Cîțu”.

Principalele declarații ale liberalului:

 • Partidul a fost condus de un singur om, de Ludovic Orban. Noi nu am avut, nici eu, nici Robert Sighiartău, nici Iulian Dumitrescu, nici Mircea Hava, nici Raluca Turcan, Florin Roman, Ilie Bolojan, Gheorghe Flutur, Emil Boc, nu am avut niciun fel de putere reală în cadrul guvernării.
 • Cu excepția unui singur om, toți premierii care au ajuns la Palatul Victoria au ieșit de acolo trăncăniți la cap. Au ieșit de acolo cu capul umflat.
 • Ludovic Orban, din păcate, în loc să intre acolo și să rămână omul care a fost, la rândul lui i s-a umflat capul. Și-a închipuit că e câinele alfa, lupul alfa, omul fără de care România nu merge înainte, el le știe pe toate.
 • Să ne înțelegem. El nu e un om rău. El e un premier care a fost bun într-o perioadă înfiorătoare pentru România. Eu îi contest modul în care a condus și modul în care a fost discreționar în decizii. El nu a consultat partidul când a vorbit despre un ministru. A venit cu o listă pe care a supus-o votului.
 • Regret că a doua zi dimineața, după alegerile parlamentare, nu am ieșit cu Robert Sighiartău, cu Florin și ceilalți să cerem demisia președintelui PNL pentru că a dus partidul la pierderea alegerilor.
 • El nu avea de ce să demisioneze din poziția de prim-ministru, trebuia să-și dea demisia din poziția de președinte de partid.
 • E primul președinte de partid din ultimii 30 de ani, care a pierdut alegerile și care a rămas în funcție, ceea ce este anormal. Și puteam să ne dăm noi ca exemplu demisia ca să-l obligăm și pe el. Nu am făcut asta, tot așa, ca să nu destabilizăm partidul înaintea negocierilor de formare a coaliției.
 • Dacă nu conștientizăm că situația PNL e una care poate duce la distrugerea, la căderea acestui partid, la sub 15-10%, și dacă nu înțelegem că trebuie să reconfigurăm pe baza oamenilor reformiști pe care îi avem, cu o imagine bună, susținându-l pe Florin Cîțu…
 • Noi trebuie să ne punem în spatele lui Florin Cîțu. Că-l iubesc unii sau nu-l iubesc, Florin Cîțu e liberal, reformist, Florin Cîțu trebuie sprijinit de tot PNL pentru că e unica noastră șansă să dovedim că vrem să facem ceva cu țara asta, altfel populația ne va sancționa”.
 • I-am spus «e nervozitate foarte mare în partid». Eram eu, Sighiartău, Bușoi, Iulian Dumitrescu, Cîțu. «Ludovic, haide să facem un BPN de seară, să explici, că nervozitatea e uriașă. Din țară urlă toți. Haide să le explicăm ce s-a întâmplat». A refuzat BPN. Am zis să facem.
 • Am oprit BPN-ul. Dar tensiunile au rămas. Partidul e pe un butoi de pulbere.

1 COMENTARIU

 1. Acest papitoi de Cluj,cu bona exotica si aroganta vecina cu grandomania,isi arata deja vulnerabilitatea caracterului si educatia ,caci de cand era autointitulat jurnalist vorbea gura inaintea mintii…sa nu poti gandi macar un pic inainte de a vorbi,asta este o slabiciune care nu scapa vechilor securisti din anturajul lui basescu,fosti fesenisti care au rupt PNLul de 2 ori ,dupa 2004,cand seful lor,PETROV devenise presedinte!Va mai amintiti de „Draga Stolo”?A rupt o aripa din PNL,formand PDLul ,care s-a varsat in PD,in 2006,parca..apoi ,Base,inainte de prezidentialele din 2014,a rupt din PDL o halca ,special pentru sustinerea pupilei sale la prezidentiale,formand PMPul,dar a lasat destui slugoi in urma sa in PDL,cum esteTise,Falca si mai cunoscutul Boc cel Mic..care a facut campanie pentru udrea,desi era in noul partid liberal format dupa ce presedintele liberalilor a devenit Klaus Iohannis!?!Deci,eu cred ca tipul este deja luat la discutii de basescu,”colegul” sau de familie europeana si de parlament european,sa i se faca loc partiduletului pmp,inapoi in PDL-pardon,PNL…Ca vechi turnator ,basescu-PETROV stie sa se foloseasca de caracterele slabe caci,ramas el si tomacul sau fara colegiu in tara,nu are multe zile in Partidul Popular European…parerea mea!.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here