Răspunsul lui Stelian Ion la dezvăluirile Newsweek România

Inquam Photos/ George Călin

Deputatul USR Stelian Ion a replicat pe pagina sa de Facebook la articolul publicat de Newsweek România, referitor la modul în care a obținut un apartament ANL. Parlamentarul USR susține că se aștepta și se consideră “cel mai atacat candidat la aceste alegeri.”

Postarea lui Stelian Ion:

Astăzi a apărut un nou atac de campanie împotriva mea. Mă așteptam, suntem în precampania alegerilor locale, iar colaboratorii unui contracandidat vorbeau de ceva vreme despre o investigație care s-ar face în legătura cu o garsonieră pe care am obținut-o în urmă cu 15 ani de la ANL.

Constanța este un oraș captiv mafiilor locale care ar face orice să mă oprească din drumul spre primărie. Pentru că unii știu că odată ajuns acolo, voi descoperi ilegalități colosale, în vreme ce alții vor să pună mâna pe oraș pentru a-l trece de la un grup de interese, la propriul grup de interese.

Constat că sunt cel mai atacat candidat la aceste alegeri și ceea ce demonstrează două lucruri: că acești inși sunt disperați, motiv pentru care nu se dau în lături de la nimic și că eu stau foarte bine în opțiunile de vot ale oamenilor.

Ca să o spun pe șleau: am aflat că mafia lui Felix Stroe, președintele PSD Constanța, ar fi formulat o plângere penală pe numele meu, iar distinsul contracandidat PNL, dl Chițac, prin colaboratoriii domniei sale, împinge dosarul pe la publicații, blindat cu banii binecunoscuților săi sponsori.

Articolul care a apărut astăzi intitulat „Șarlatania din trecutul deputatului USR Stelian Ion…” abundă în neadevăruri și este scris cu intenția vădită de a denigra.
Se încearcă să se lipească de mine eticheta de apropiat al lui Mazăre, ceea ce este o ciorbă reîncălzită și o minciună sfruntată.

Scrie în text ca ar exista 4 nereguli legate de atribuirea acestei garsoniere, unele penale. Așadar, se afirmă că aș fi săvârșit infracțiuni. O mizerie!
Dar care ar fi neregulile?
1. „Deși tolerat în spațiu în apartamentul părinților, a încheiat peste noapte un contract de închiriere cu tatăl său contra sumei de 100.000 lei vechi (10 lei noi) lunar.”
Au trecut 15 ani de atunci, dar eu am depus toate actele care mi-au fost solicitate. Mi s-a cerut contract de închiriere, am încheiat și am depus contract de închiriere. Ce este ilegal în a încheia un contract de închiriere? Nu am bifat nicăieri în cerere nimic, iar cererea a fost scrisă de mână, nu aveam ce bifa.

2. A declarat în fals că are un handicap grav care necesită însoțitor, deși era contrazis chiar de actele medicale pe care el însuși le-a depus.
Nu am declarat absolut nicăieri că aș avea un „handicap grav care necesită însoțitor”. Mi s-au cerut acte medicale referitoare la posibile boli cronice, le-am depus pe cele pe care le aveam, din care rezultau probleme pulmonare cronice. Articolul e contrazis chiar de actele publicate din care reiese că punctajul nu era condiționat de vreun handicap care să necesite însoțitor, ci de o boală – nu handicap în înțelesul legii – care să necesite fie însoțitor, fie o cameră în plus. TBC-ul pe care l-am avut la 4 ani a lăsat urme severe. Peste acestea, multiplele pneumonii și pleurezii și astmul bronșic mi-au accentuat afecțiunile pulmonare. Faptul că am practicat sport de performață vreme de 4-5 ani m-a ajutat foate mult, însă fibroza pulmonară este acolo, le pun la dispoziție distinșilor jurnaliști, contracandidaților mei și tuturor comisiilor medicale actele medicale, radiografiile și analizele făcute de-a lungul timpului. Nu am plăsmuit nimic, iar acest capitol este de asemenea o făcătură.

3. „A declarat numai parțial venituri și nici măcar cele declarate nu se încadrau în punctajul obținut.”
Am declarat corect toate veniturile ori de câte ori mi s-a solicitat. Aceste aspecte sunt foarte simplu de verificat. Exact acestea erau veniturile mele din respectiva perioadă, chiar dacă unora le este greu să conceapă. Bani munciți, nu furați. În avocatură, la debut, nu umblă câinii cu covrigii-n coadă, și până să-ți faci o clientelă proprie, stabilă, trec de obicei mulți ani.

4. „A declarat în fals că lucra la o instituție publică, deși era avocat.”
Nu există absolut nicăieri nicio declarație a mea că aș fi fost angajat la vreo instituție publică. Argumentul este și stupid. Cum să depun acte din care rezultă că sunt avocat, membru al Baroului Constanța, și în același timp să declar că sunt angajatul unei instituții publice?! Opinia juridică a avocatului care chipurile apreciază că ne-am afla în fața unei fapte de înșelăciune în concurs cu uz de fals este ridicolă și descalificantă d.p.d.v. profesional. Nu am completat niciun document din care să reiasă cele menționate mai sus. Nu am bifat niciun formular, doar am depus înscrisuri în sprijinul cererii mele. Iar înscrisurile sunt corecte.

În articol, s-a menționat în mod minicinos că aș fi admis unele falsuri. Nu am admis absolut nimic, am precizat doar că nu eu am făcut punctajul respectiv, ci am depus cererea și actele care mi-au fost cerute. Dacă cineva își imaginează că am stat cu funcționarul respectiv, cu Mazăre sau cu nu știu cine la masă să facem punctaje împreună ca să punem la cale o fraudă, se înșală grav.

În concluzie, avem de a face cu o campanie în care mafiile din Constanța și grupurile de interese dubioase caută prin orice mijloace să mă împiedice să ajung primar. Le este frică, ceea ce nu e tocmai rău.
De la pesediști mă așteptam la atacuri, dar cel mai dezgustat sunt de faptul că PNL-ul crede că așa va câștiga alegerile, denigrându-i pe cei cu care susțin că s-ar alia. Le-a fost mai ușor să se alieze cu infractori și să susțină candidați trimiși în judecată ori să primească în partid sute de pesediști decât să se alieze cu noi la Constanța. Le transmit pe această cale ceea ce le-am mai spus: atacurile lor mă întăresc și mă mobilizează și mai tare. Înseamnă că suntem pe drumul cel bun.

Luni, după ce voi ieși din carantină, voi organiza o conferință de presă în care voi prezenta pe larg situația legată de aceste atacuri.

1 COMENTARIU

  1. averile lui hrebenciuc cu creatia lui jiji becali,ad nastase,oprisan cu palate si castele ,dragnea,este corupt acest om ca si a aranjat sa ia o garsoniera si kovesi cred ca vor spune ca a furat garsoniera,asta este mafia mass media romaneasca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here