VIDEO | Gundam, robotul gigantic care îi fascinează pe japonezi

Foto: Twitter

O înregistrare în care apare un robot cu o înălţime de 18 metri în oraşul-port Yokohama i-a entuziasmat pe utilizatorii de Twitter, adunând peste 6 milioane de vizualizări în ultima săptămână, informează Agerpres, care citează Reuters.

Robotul este piesa centrală a Gundam Factory Yokohama, o atracţie turistică a cărei inaugurare trebuia să aibă loc în octombrie, dar care a fost amânată din cauza pandemiei de COVID-19. Administratorul parcului a precizat marţi că deschiderea oficială va avea loc pe 19 decembrie.

Imaginile, filmate cu un teleobiectiv de utilizatorul de Twitter @yoshi115t, înfăţişează cel mai probabil testele de mişcare ale robotului de culoare albă, ale cărui dimensiuni gigantice fac ambarcaţiunile din fundal să pară minuscule. Robotul Gundam, care cântăreşte 25 de tone, face o mişcare similară mersului în timp ce iese dintr-o zonă de depozitare, după care îngenunchează şi îşi ridică mâna dreaptă către cer.

Gundam-Lab din cadrul parcului va cuprinde o zonă expoziţională şi o cafenea, în timp ce Gundam-Dock Tower va permite vizitatorilor să vadă faţa şi trupul robotului.

Serialul de animaţie „Mobile Suit Gundam” a debutat în Japonia la sfârşitul anilor 1970 şi are drept eroi un grup de roboţi de luptă uriaşi, care sunt pilotaţi de oameni. Serialul a fost urmat de mai multe producţii derivate şi de o gamă de jucării, câştigând un public numeros în întreaga lume.

Franciza Gundam este operată de Bandai Namco Holdings Inc. Compania de inginerie Yaskawa Electric Corp şi producătorul de roboţi industriali Nabtesco Corp se numără printre companiile care care au fabricat elemente din alcătuirea gigantului Gundam, în Yokohama, potrivit site-ului acestui parc de distracţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here