Războiul agită. Box verbal între propagandistul lui Putin și un guvernator rus

În 27 aprilie, în emisiunea «Полный контакт», la care invitat a fost reprezentantul prezidențial în Districtul Federal Ural, Vladimir Iakușev, prezentatorul TV Vladimir Soloviov și-a exprimat opinia că orașul Ekaterinburg este „centrul unor liberoți ticăloși, care i-a dat pe mulți ticăloși care acum se ascund în străinătate”. El și-a exprimat părerea că unii locuitori ai orașului au „atât de mult gunoi în cap încât e de curățat și de curățat”, scrie Meduza.

<< Iakușev a fost de acord cu evaluarea lui Soloviov. Cu toate acestea, alți politicieni din Urali, în special, fostul primar al Ekaterinburgului, Evgheni Roizman, și fostul guvernator al regiunii Sverdlovsk, Eduard Rossel, l-au condamnat pe prezentator.

În dimineața zilei de 28 aprilie, spusele lui Soloviov au fost comentate și de actualul guvernator al regiunii Sverdlovsk, Evgheni Kuivașev. Pe pagina sa de VKontakte, el i-a numit pe oamenii din Ekaterinburg liberi, curajoși, inteligenți, capabili să gândească critic, oameni care „cu adevărat, și nu pentru spectacol, își iubesc orașul și țara”. De asemenea, a înregistrat un mesaj video în care l-a îndemnat pe prezentator să-și „revizuiască limbajul”.

  • Locuitorii orașului vă vor aștepta la lecție pentru a vă exprima poziția lor. Cred (sper) că a fost în căldura momentului și ceva necugetat. Și în Urali – vă reamintesc, este o zonă de referință pentru putere – ei iubesc și apreciază oamenii care au grijă la limbaj. Prin urmare, vă doresc să vă îngrijiți limbajul.

Ca răspuns, într-o altă ediție a emisiunii, Soloviov l-a acuzat pe Kuivașev de amenințări „conform regulilor” și l-a invitat pe guvernator să se alăture oamenilor care „au încercat să-l omoare”.

  • „Încerci să-mi arăți ce crezi? <…> Cum era – „atenție la limbaj”? Tragi cu săgeata în mine, guvernatorule? Afectează trecutul Uralmaș? Nu fabrica, ci gruparea de infractori”.

Nu este prima dată când Soloviov vorbește jignitor despre locuitorii din Ekaterinburg. Așadar, în 2019, în timpul protestelor împotriva construcției unei biserici într-un parc din centrul orașului, prezentatorul a numit Ekaterinburg „oraș al demonilor”. Această frază a devenit meme, în oraș fiind ulterior folosită în arta stradală, precum și în producția de îmbrăcăminte și alte mărfuri. >>

„Orientalismul” occidental care a hrănit criminalitatea imperială a Rusiei – o analiză de Edward Lucas

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here