Reacția Comisiei Europene după ce premierul Muntenegrului a exprimat îndoieli în privința genocidului de la Srebrenica

Foto: Wikimedia Commons

Uniunea Europeană a criticat luni afirmaţiile ministrului muntenegrean de justiţie care şi-a exprimat îndoieli cu privire la genocidul de la Srebrenica (Bosnia), considerat una din cele mai grave atrocităţi comise în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial, transmite Agerpres, care citește AFP.

Masacrul a 8.000 de bărbaţi şi băieţi în iulie 1995, la Srebrenica, la sfârşitul conflictului interetnic din Bosnia (1992-95) a fost calificat drept genocid de către Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie.

Ministrul muntenegrean de justiţie Vladimir Leposavic a declarat săptămâna trecută că va recunoaşte crimele de la Srebrenica drept genocid „atunci când acesta va fi stabilit fără echivoc”.

Ana Pisonero, purtător de cuvânt pentru vecinătate, extindere şi parteneriate internaţionale al Comisiei Europene, a condamnat cuvintele ministrului muntenegrean în vârstă de 36 de ani care a negat genocidul, adăugând că ţările candidate la aderarea la UE ar trebui să trateze victimele „cu cel mai mare respect şi demnitate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here