Andrei Ursu, fiul disidentului anticomunist Gheorghe Ursu, susține că decizia de achitare dată de Curtea de Apel București în cazul foștilor ofițeri de Securitate, Mihai Pârvulescu și Vasile Hodiș, este o incredibilă bătaie de joc la adresa ideii de justiție în România, dar și o imensă nedreptate și la adresa victimelor comunismului, a celor care i s-au opus lui Ceaușescu, scrie ziare.com.

Sunt stupefiat, efectiv. E o incredibilă bătaie de joc la adresa ideii de justiție în România. E cu adevărat tragic că, la 30 de ani de la eliberarea de dictatură, iată Securitatea mai poate încă să influențeze în așa măsură oameni din justiție – și care le fac încă jocul. E o imensă nedreptate și la adresa victimelor comunismului, a celor care s-au opus lui Ceaușescu.

Orice judecător, orice om de bună credință i-ar fi condamnat. Sunt sute de probe – mărturii, documente ale Securității, acte medicale care demonstrează fără vreun dubiu că acești oameni l-au torturat pe tatăl meu, torturi care au dus la uciderea lui. Și nu numai atât – că au făcut-o cu intenție, la ordin de sus, de la vârful ierarhiei dictaturii Ceaușescu„, a spus Andrei Ursu, într-o declarație pentru Ziare.com.

Potrivit acestuia, sunt declarații din instanța în care martorii au spus că Gheorghe Ursu era bătut sistematic de inculpați la anchetă, în timp ce era în arestul Miliției.

Că era adus cu pătura de la anchetă la inculpați, întrucât nu mai putea să meargă. Că varsa sânge, se ținea de burtă, urla de durere. Că în urma loviturilor a murit. Multe din aceste probe sunt deja pe site-ul fundației Gheorghe Ursu.

Am depus la dosar un sumar al probelor: concluzii scrise de 180 de pagini în care descriem aceste probe. Le vom afișa acum și pe site-ul Fundației Gheorghe Ursu, să fie cunoscute public.

Deci concluzia mi se pare evidență – că judecătoarea Niță Mihaela a fost influențată într-un fel sau altul de inculpați – timorată, amenințată sau cointeresată să-i scape basma curată,” afirmă Andrei Ursu.

Concluziile scrise au fost afișate pe site-ul Fundației Gheorghe Ursu.

Foștii ofițeri de Securitate Marin Pârvulescu și Vasile Hodis au fost achitați, joi, în dosarul în care erau acuzați de infracțiuni contra umanității, acuzații legate de anchetă care a dus la decesul în arest al disidentului Gheorghe Ursu. Procurorii ceruseră pedepse de 25 de ani de închisoare în cazul celor doi foști ofițeri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here