Rebelii hutti au capturat două nave sud-coreene și o altă navă saudită

FOTO: Al Jazeera

Un remorcher saudit ce tracta o platformă de foraj sud-coreană, în Marea Roșie, a fost capturat de către membrii rețelei rebele hutti, a anunțat Coaliția care luptă împotriva acestei rețele, potrivit Al Jazeera.

Conform Agenției de Presă Saudită, Turki al-Malki, purtătorul de cuvânt al coaliției condusă de Arabia Saudită, a declarat că nava Coreei de Sud ar fi fost sechestrată duminică de către rebelii înarmați. Atacul a avut loc într-o zonă unde circulă multe nave petroliere, strâmtoarea Bab al-Mandeb, care este foarte importantă pentru comerțul naval dintre Europa și Asia.

De altfel, Ministerul de Externe al Coreei de Sud a anunțat capturarea a două dintre navele sale, un remorcher și o dragă de nisip.

La bordul fiecărei dintre navele capturate se află un național sud-coreean dar și alte patru persoane cu naționalitate necunoscută, iar ambele ambarcațiuni aparțin companiei sud-coreene Woongjin Development.

Seulul a confirmat și capturarea remorcherului aparținând Arabiei Saudite, care tracta cele două nave ale Coreei de Sud. În total, 10 persoane se află la bordul navei saudite.

Un oficial hutti, Mohammed Ali al-Houthi, a dat detalii privind starea echipajelor, spunând că membrii acestora sunt bine.

„Gărzile de coastă din Yemen…verifică să vadă dacă nava aparține statelor agresive sau Coreei de Sud, caz în care aceasta va fi eliberată după completarea procedurilor legale”, a adăugat oficialul hutti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here