Italia a înregistrat, miercuri, un nou record al deceselor într-o zi, cu 475 de morți, cea mai mare creștere de până acum. Bilanțul a ajuns astfel la 2.978. Numărul total al cazurilor de coronavirus din Italia a ajuns la 35.713 de la 31.506.

Dealtfel, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat miercuri că noul coronavirus este un „inamic al umanităţii”, scrie AFP. Peste 8.000 de oameni confirmați cu COVID-19 au murit în întreaga lume de la apariţia virusului, la sfârşitul lunii decembrie, în China.


Acest coronavirus prezintă o ameninţare fără precedent. Dar este, totodată, o ocazie fără precedent de a ne uni împotriva unui inamic comun, un inamic al umanităţii”, a spus oficialul OMS, într-o conferinţă de presă, citează Agerpres.


Europa a depășit miercuri Asia la numărul de decese din cauza coronavirusului, potrivit bilanțului realizat de AFP, pornind de la datele oficiale. Italia a înregistrat miercuri un nou record al deceselor, bilanțul total apropiindu-se de 3.000.

Numărul cazurilor de coronavirus la nivel mondial a depășit pragul de 200.000 fiind consemnate până acum peste 8.000 de decese, în timp ce 164 de state sunt afectate de pandemia Covid-19. Toate cele 50 de state americane au fost lovite de pandemie, după ce West Virginia a raportat primul caz de infecție în cursul zilei de marți, notează BBC News. UE a anunțat închiderea frontierelor externe pentru cetățenii non-europeni.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here