Record mondial: Gemeni născuți din embrioni înghețați cu peste 30 de ani în urmă

Un cuplu de americani din Oregon au devenit părinții unor bebelușii gemeni care s-au născut din embrioni înghețați în urmă cu mai bine de 30 de ani, relatează BBC.

Se crede că acesta este un nou record pentru cea mai îndelungată perioadă pe care au petrecut-o niște embrioni în stare de criogenare înainte de o naștere viabilă.

Embrionii au fost depozitați la aproximativ -196 grade C (-323 grade F, în azot lichid, pe 22 aprilie 1992.

Rachel Ridgeway, mamă cu patru copii din Oregon, a născut gemenii pe 31 octombrie. Tatăl, Philip Ridgeway, a spus că a fost uluitor.

Gemenii Lydia Ann și Timothy Ronald Ridgeway au stabilit un nou record, potrivit Centrului Național de Donare de Embrioni (NEDC), o organizație privată religioasă care susține că a ajutat la nașterea a peste 1.200 de copii din embrioni donați.

Deținătoarea recordului anterior, Molly Gibson, a născut în 2020 un bebeluș dintr-un embrion care fusese înghețat timp de aproape 27 de ani.

„Decizia de a aduce pe lume acești copii ar trebui să-i liniștească pe cei care se întreabă dacă cineva ar fi dispus să adopte embrionii pe care i-au creat acum 5, 10, 20 de ani”, a spus doctorul John David Gordon, care a efectuat transferul de embrioni.

Embrionii gemeni au fost creați de medicul John David Gordon, prin fertilizare in vitro (FIV), pentru un cuplu căsătorit anonim. Au fost păstrați într-un laborator de fertilitate de pe coasta de vest a SUA până în 2007, când cuplul i-a donat NEDC din Knoxville, Tennessee, pentru ca o altă familie să poată beneficia de ei.

Embriologii de la clinica parteneră a NEDC, Southeastern Fertility, au efectuat apoi dezghețarea și transferul în uterul viitoarei mame la începutul acestui an.

Într-o declarație, NEDC a spus că speră că vestea îi va „încuraja și pe alții să experimenteze ei înșiși binecuvântările adopției de embrioni”.

Sunt primii bebeluși pe care soții Ridgeways – care au alți patru copii cu vârste cuprinse între unu și opt ani – îi au prin FIV sau donatori.

„Aveam 5 ani când Dumnezeu le-a dat viață Lydiei și lui  Timothy și de atunci el a păstrat acea viață”, a declarat Philip Ridgeway pentru CNN.

„Într-un fel, ei sunt copiii noștri cei mai mari, deși sunt cei mai mici copii ai noștri”.

„Este ceva uluitor în asta”, a adăugat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here