Rectorul Universității de Vest, șocat de reacția lui Mircea Miclea, care l-a numit pe Iohannis „tâmpit” și „dobitoc”

Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul ministru al Educației Mircea Miclea a folosit cuvinte dure la adresa președintelui Klaus Iohannis, pe care l-a numit „tâmpit” și „dobitoc”.

Reacția fostului ministru are legătură cu declarațiile recente ale lui Klaus Iohannis legat de situația învățământului din România pe fondul pandemiei de Covid-19.

„Este clar că școala nu va începe ca de obicei, când lumea se aduna în curtea școlii. Școala trebuie totuși să înceapă, pentru că este inadmisibil să avem o generație pierdută”, a declarat liderul de la Cotroceni săptămâna trecută.

„E un tâmpit. E un dobitoc! Vai de viaţa lui! Nu e nicio generaţie pierdută. E de defetism de doi bani. O modalitate prin care te deresponsabilizezi şi spui că gata, e pierdută. Nu mai are rost să faci nimic? Cum adică? Nu poţi recupera câteva luni? E aberant! Nu există nicio generaţie pierdută! Totul se poate remedia pentru că e vorba de câteva luni”, a afirmat Mircea Miclea, intr-un interviu pentru România TV.

Într-o postare pe Facebook, deputatul Marilen-Gabriel Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, s-a declarat stupefiat de reacția lui Mircea Miclea.

Postarea lui Pirtea:

„Am citit cu stupefacție reacția impulsivă și apelativele jignitoare ale domnului profesor Miclea, un profesor remarcabil, la adresa șefului statului, care, mai înainte de orice, este o persoană respectabilă și, nu în ultimul rând, un dascăl care a format generații de elevi.

Nu cred că există vreun adversar politic de bună-credință care să nu recunoască că actualul președinte a stat mereu departe de acel limbaj trivial care este sub demnitatea oricărui profesor. Băiețeala, ori, dacă doriți, golăneala, nu trebuie să fie parte a atitudinii si limbajului dascălilor. Românii sunt saturați de comportamente pernicioase, întâlnite la diferite niveluri sociale. E de dorit și așteptat ca mediul academic, indiferent de opiniile fiecăruia dintre noi, să ofere un exemplu de comunicare bazată pe respect, pornind de la obligația ca prin rolul nostru să salvăm și să promovăm instituția decenței și a respectului. Cheile de înțelegere pe care le așteptată societatea de la noi nu pot fi reduse la atitudini suburbane, căci riscăm să ne descalificăm ca oameni chemați să formăm caractere.

Discuțiile libere, critice, schimbul constructiv de platforme din zona academică ar putea să se bazeze pe principiul „gentlemen’s agreement”. Etica nu este monopolul nimănui și cred că este salutar pentru țară ca măcar instituția academică să își protejeze demnitatea.

Nimeni nu deține adevărul absolut.”

3 COMENTARII

  1. De acord cu dl.Pirtea,mai ales că președintele nu a afirmat că ESTE o generație irosită,ci că menținerea închiderii școlilor POATE DUCE la o irosire a unei generații!
    Mă și mir de dl.prof.Miclea,psiholog de meserie,că s-a coborât la a interpreta domnia-sa ceva ce nu s-a spus…
    Tocmai consideram că e mare păcat că nu este ministru al Educației.Îmi pare rău că am fost atât de naivă încât să cred că specialistul a depășit politicianul…

  2. Un personaj care gireaza prin apartenenta la acest partid specimene ca dancila , daea , genunche , budai , ala cu „pamblica” …etc…etc , nu poate fi cu nimic mai bun ca ei .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here