Medicii se așteaptă la un al doilea val de infectări în România cu noul coronavirus, după relaxarea restricțiilor și aplicarea noilor reguli în starea de alertă. 

”Eu cred că va fi acest al doilea val după vreo săptămână, când încep să se vadă primele semne de la relaxare, după care vedem, în funcție de cum evoluează boala, cum mergem mai departe.

Și de acum încolo transmiterea va fi comunitară, pentru că transmiterea comunitară înseamnă că virusul există deja în populație. Sunt forme asimptomatice, forme ușoare, sunt oameni care, fără să știe sunt contaminați, dau mai departe boala”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro doctorul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara.

Virgil Musta a vindecat până acum peste 400 de oameni infectaţi cu noul coronavirus.

De altfel, și ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat că în primele 2 zile de stare de alertă i s-a părut că o parte a populaţiei şi a agenţilor economici nu au înţeles corect ce trebuie să facă şi se comportă ca şi când s-a revenit la normalitate.

Tătaru a anunţat că următoarele 14 zile sunt cele care vor decide următoarele măsuri de relaxare sau nu, putându-se ajunge la reintroducerea unor restricţii şi chiar la starea de urgenţă.

În București, tinerii au uitat de distanțarea socială la prima petrecere adevărată, în aer liber, din Parcul Herăstrău. În grupuri mai mari sau mai mici, aceștia au stat pe iarbă sau au dansat pe asfalt până aproape de miezul nopții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here