Regele Charles, discurs istoric în Bundestag: „Decizia Germaniei de a face să parvină Ucrainei o mare cantitate de ajutor militar este curajoasă, importantă şi binevenită”

Sursa: Facebook

Regele Charles al III-lea avertizează joi împotriva ”ameninţării” pe care invazia rusă a Ucrainei o reprezintă la adresa securităţii Europei şi ”valorilor noastre democratice”, într-un discurs istoric în Bundestag, relatează AFP, preluată de News.ro.

”Dar lumea nu s-a uitat fără să facă nimic”, a declarat suveranul britanic, subliniind ”rolul major” asumat de Regatul Unit şi Germania în susţinerea Kievului, mai ales pe plan militar.

Charles laudă livrările de armament greu în Ucraina ale Germaniei, o ţară profund pacifistă după ororile nazismului, care a ezitat mult timp să facă acest pas.

”Decizia Germaniei de a face să parvină Ucrainei o mare cantitate de ajutor militar este curajoasă, importantă şi binevenită”, a declarat el.

”Suntem bulversaţi de teribilele distrugeri (din Ucraina), dar putem găsi curajul în unitatea noastră”, a subliniat suveranul britanic, care şi-a susţinut mare parte din discurs în germană.

Charles al III-lea, care este rege din septembrie, este primul monarh care se adresează deputaţilor germani în incinta Bundestagului.

Deputaţii germani l-au aplaudat îndeşung.

Însoţit de regina consortă Camilla, el efectuează în Germania prima sa vizită în străinătate în calitate de suveran.

Această vizită de trei zile se plasează sub semnul prieteniei între cele două ţări şi constituie un gest european important după ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană (Brexit).

FSB: Jurnalist de la „The Wall Street Journal”, reţinut în Rusia sub acuzaţia de spionaj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here