Regina Elisabeta a II-a nu va susţine discursul tronului în Parlamentul britanic pentru prima oară în ultimii 59 de ani

Regina Elisabeta a II-a nu va participa marți la discursul tronului din Parlamentul britanic, ea fiind înlocuită de fiul să, Prinţul Charles, informează BBC, potrivit News.ro.

Este prima dată din 1963 când Regina va lipsi de la această ceremonie constituţională, unde sunt anunţate planurile legislative ale guvernului.

Elisabeta a II-a, în vârstă de 96 de ani, are probleme de mobilitate şi a fost nevoită să anuleze o serie de apariţii publice recente.

Până luni seara, Palatul Buckingham a spus că regina spera să participe, dar acum a confirmat că nu va merge la ceremonia de la Westminster, din cauza „problemelor episodice de mobilitate”.

Coroana imperială a statului va fi adusă în continuare în Parlament – iar tronul Reginei va rămâne gol, prinţul Charles, Camilla, ducesa de Cornwall şi prinţul William, ducele de Cambridge, urmând să fie aşezaţi în faţa parlamentarilor.

Acest eveniment marchează începutul anului parlamentar, cu discursul Reginei.

Discursul este de obicei citit de monarh, în calitate de şef al statului, regina lipsind doar de două ori în timpul domniei sale de 70 de ani, în 1959 şi 1963, deoarece era însărcinată.

Absenţa Reginei vine după evenimentele la care a lipsit de Paşte, inclusiv Slujba Maundy şi anunţul că nu va găzdui petreceri în grădina regală în acest an.

Slujba de comemorare pentru Prinţul Philip din martie a fost singurul eveniment public în afara reşedinţelor sale regale la care a participat până acum în acest an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here