Regina-Mamă Elena este reînhumată astăzi lângă fiul ei, Regele Mihai

sursa: Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

UPDATE:

Slujba din vechea Catedrală de la Curtea de Argeș este oficiată de Arhiepiscopul Nifon al Târgoviștei, Arhiepiscopul Iosif al Europei Occidentale și Arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului.

Din partea Familiei Regale au venit Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, Principele Radu, Principesa Sofia și Principesa Maria. Este de față și Nicolae al României cu soția sa, Alina-Maria.

Din Italia au sunt prezenți Principele Amedeo de Savoia-Aosta, unul dintre cei doi pretendenți la tronul italian, și fiica acestuia, Principesa Mafalda. Casa Regală britanică este reprezentată de șeful Casei Principelui de Wales.

La slujbă mai sunt senatorul Iulia Scântei, Toader Paleologu, candidat PMP la președinția României, fostul președinte Emil Constantinescu, consilierul prezidențial Andrei Muraru și ambasadorul Israelului, David Saranga.

Articolul original:

Regina-Mamă Elena va fi reînhumată astăzi în noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş. Locul de veci este lângă cel unde își doarme somnul de veci Regele Mihai, fiul ei, în partea dreaptă a pridvorului lăcașului de cult. Regele Carol al II-lea, fostul soț al Reginei-Mamă Elena, este îngropat în partea stângă, reflectând astfel relațiile din timpul vieții dintre tată, mamă și singurul lor fiu.

La ceremonia religioasă vor asista Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, Margareta, Principele Radu, Principesa Sofia și Principesa Maria. Celelalte două nepoate ale Reginei Elena, Principesa Elena și Irina Walker, nu vor fi prezente la ceremonie. De asemenea, Ducele Amedeo de Aosta, unul dintre pretendenții la tronul Italiei, Principesa Mafalda (fiica Ducelui De Aosta) şi Lord Peter Rosslyn (şeful Casei Principelui de Wales şi Ducesei de Cornwall), vor lua parte la funeralii. În plus, va fi de față și Nicolae al României, fiul Principesei Elena.

Image may contain: one or more people, people sitting and indoor
Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, pe tronul rezervat Suveranului României din vechea Catedrală de la Curtea de Argeș. Apoi Principele Radu, Principesa Sofia, Principesa Maria, Nicolae al României și soția sa, Alina-Maria
sursa: Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

La ora 12,30 va începe procesiunea militară şi religioasă către noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală, unde se va desfăşura ceremonia îngropării în pridvor, la care va participa doar Familia Regală. La momentul intrării sicriului în criptă vor fi trase 21 de focuri de armă, iar Muzica Militară va intona Imnul Naţional şi Imnul Regal.

Ceremonia funerară se va încheia după ce Custodele Coroanei Române, Margareta, va ieşi din catedrală cu stindardul Reginei-mamă împăturit şi îl va da în grijă Aghiotantului Regal, pentru a fi expus ulterior în muzeul de la Săvârşin, potrivit Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here