Cât costă chiria sediului Avocatului Poporului? 50.000 euro pe lună

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

50.000 de euro pe lună. Atât plătește în prezent Avocatul Poporului pentru sediul instituției, aflat în centrul Bucureștiului. Renate Weber, instalată recent în funcția de Avocat al Poporului, s-a arătat scandalizată de sumă și a spus că ar vrea să mute sediul.

„50.000 de euro pe lună e chiria pe care o plătim, mi se pare…. Pe durata unui mandat se strâng trei milioane. Nu ştiu de ce nu ne-au dat alt spaţiu.  Vreau să găsesc alt spaţiu, chiar dacă acesta e accesibil, e în centru, e foarte decent” a spus Renate Weber la Digi24.

Un calcul simplu arată că în patru ani, cât ține mandatul Avocatului Poporului, doar costurile cu chiria ajung la 3 milioane de euro. Și asta doar pentru sediul din București. Pentru birourile teritoriale sunt alte cheltuieli.

„Nu am primit un spaţiu, deşi e instituţie creată prin Constituţie. Nu am primit un spaţiu nici în Bucureşti, nici în ţară. Colegii mei stau în contracte ba cu Curtea de Conturi, ba cu consiliile judeţene, în fiecare an avem această temere, să le prelungim pentru ca e important. Aici, instituţia a avut un sediu într-o clădire unde lumina era aşa roşie, că nu se mai putea. Ni s-a promis un spaţiu, nu ni s-a dat”, a spus Avocatul Poporului.

Ca termen de comparație, statul plătește doar 11.500 euro/lună chirie pentru întreg domeniul Peleș.

Renate Weber este Avocat al Poporului din iunie 2019, fiind aleasă de Parlament in locul lui Victor Ciorbea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here