Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, îi dă replica liderului Pro România, Victor Ponta, cel care spunea că ALDE s-a întors la PNL și nu știe dacă îl mai susțin pe Mircea Diaconu. Vosganian susține că ALDE merge în continuare pe mâna lui Mircea Diaconu, dar îl acuză pe Victor Ponta că s-a întors la PSD, din moment ce nu va vota guvernul Orban.

Am o simplă întrebare pentru Victor : urmând același raţionament bizar, înseamnă că el, dacă nu votează guvernul Orban, o susţine pe Viorica Dăncilă şi se întoarce în PSD?!

Ca să fie limpede, noi reconfirmăm, dacă mai era nevoie, că Mircea Diaconu este candidatul nostru pentru funcția de președinte al României. Sperăm că va fi, în turul al doilea, un contracandidat redutabil pentru Klaus Iohannis, ceea ce face ca Viorica Dăncilă să fie acum adversarul nostru în atingerea acestui obiectiv. Nu ştiu dacă mai avem acelaşi candidat la preşedinţie ca dl Ponta, se pare, însă, că, în acest moment, prin refuzul său de a sustine formarea noului Guvern, si, în consecinţă, protecţia oferită actualului prim-ministru, se pare că nu mai avem şi aceiaşi adversari politici.

Cât despre anul de graţie 2005 când am introdus cota unică, dacă domnul Ponta regretă modelul prealabil al impozitării progresive din timpul guvernării PSD, îi reamintim că impozitarea pesedistă pe cote progresive începea de la 18% şi se încheia la 40%. Îl rugăm pe dl Ponta să ne spună, pornind de la cota unică actuală de 10%, care sunt categoriile socio-profesionale cărora ar dori să le mărească impozitul pe salariu şi cam la cât.”, a spus Varujan Vosganian.

Liderul PRO România, Victor Ponta, a declarat, miercuri, la ieşirea de la discuţiile cu PNL, că „cei de la ALDE s-au întors la PNL, sunt liberali, până la urmă era normal, nu-i nicio supărare”, scrie news.ro.

El a spus că şi USR, şi ALDE şi PMP au venit numai cu teme care îi interesează pe ei, oamenii politici.

Referitor la cota unică, Ponta a spus: „Domnul Tăriceanu n-a aflat că nu-i 2005, că suntem în 2019″.

Întreba dacă decizia ALDE de a vota Guvernul PNL va afecta alianţa cu PRO România, Ponta a afirmat: „Păi nu, că avem o singură alianţă între PRO România şi ALDE, şi anume pentru susţinera candidatului Mircea Diaconu. Noi îl susţinem pe Mircea Diaconu, nu ştiu dacă cei de la ALDE acum fiind aliaţi cu PNL-ul care îl au pe Iohannis candidat, dacă pot să-l susţină pe Diaconu. Dacă pot, e foarte bine, nu e nicio problemă”.

Pro România nu va vota învestirea Guvernului PNL, a anunțat, miercuri, liderul formațiunii, Victor Ponta, în condițiile în care ALDE va susține noul guvern.

Nu era nicio surpriză faptul că noi, cei de la Pro România, nu vom vota pentru învestirea Guvernului PNL. Nu cred că era o surpriză nici pentru domnul Orban, pur și simplu pentru că suntem un partid nou, în creștere. Suntem singurul partid care în acest moment mai apară interesele oamenilor, ale celor de centru-stânga. Din păcate, PSD, după cum ați văzut, a degenerat într-o grupare baronial – analfabetă și, din acest motiv, vom susține un guvern doar atunci când vom fi convinși că proiectele de competență, de profesionalism, de interes pentru electoratul nostru de centru-stânga sunt garantate și reprezentate”, a declarat Ponta, la finalul întâlnirii avute cu premierul desemnat, Ludovic Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here