Respingerea proiectului de desființare a Secției Speciale, votată de toți deputații PSD. Cine au fost marii absenți

Florin Iordache
Inquam Photos/ George Călin

Comisia juridică din Camera Deputaților a adoptat, marți, un raport care prevede respingerea desființării Secției Speciale de anchetare a magistraților. Inițiativa legislativă a fost făcută la inițiativa USR. 

Toți cei 12 deputați din partea PSD au votat împotriva desființării secției. Parlamentarii PNL, USR și cei din partea minorităților au votat pentru desființare. Marii absenți de la lucrările din comisia juridică au fost deputații UDMR și ALDE.

 „Unul dintre marile câștiguri ale modificării legilor justiției este înființarea acestei Secții. Ultimul raport al Inspecției Judiciare a demonstrat monstruozitatea sistemului de justiție. Sunt sute de dosare cu judecători și procurori care nu sunt în lucru pentru că respectivii să poată fi șantajați. Vreți ca DNA să facă din nou presiuni pe justiție? Ar trebui un număr mai mare de procurori la această Secție. Sper ca viitorul ministru al justiției să susțină în fața CSM să avem un șef la SIIJ”, a susținut deputatul PSD Florin Iordache.

„Domnule Iordache, noul ministru al justiției va susține desființarea acestei secții. Să nu aveți niciun fel de dubii, să nu vă puneți întrebări (…) Nu vă mai este utilă această secție, dacă nu mai sunteți la putere la ce vă mai trebuie? V-a trebuit ca să vă consolidați puterea în mod ilegitim”, a fost replica deputatului PNL Ioan Cupșa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here